The Girl in the Spider’s Web zonder Daniel Craig en Rooney Mara

Er komt dus geen David Fincher sequel op The Girl with the Dragon Tattoo (2011). De film werd toen genomineerd voor 5 Oscars, waaronder Beste Actrice door Rooney Mara. Er komt wel een nieuwe Lisbeth Salander film genaamd, The Girl in the Spider’s Web (2018) in regie van Fede Alvarez.

Stieg Larsson heeft voor zijn dood in 2004 zijn Millennium trilogie nog kunnen afwerken en was bezig met dit 4de boek, en had nog heel wat ideeën voor nog een paar trilogies. David Lagercrantz heeft het 4de boek uiteindelijk geschreven en het script komt van The Girl in the Spider’s Web komt van Steven Knight (Dirty Pretty Things, Eastern Promises, Peaky Blinders) en Jay Basu (Monsters: Dark Continent).


the_girl_with_the_dragon_tattoo_daniel_craig_rooney_mara.jpg
© 2011 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All Rights Reserved

Acteurs Daniel Craig en Rooney Mara zijn spijtig genoeg niet meer van de partij, ondanks het feit dat David Fincher een uitvoerend producent is. Lisbeth Salander wordt nu vertolkt door Claire Foy en Mikael Blomkvist wordt gespeeld door Sverrir Gudnason. De tweelingszus van Salander wordt gespeeld door Sylvia Hoeks.

De film had er in 2013 eigenlijk al moeten komen, maar toen was het Daniel Craig die vooral op de rem stond. Voor Sony was het in ieder geval duidelijk, de sequel moest heel wat minder kosten dan de eerste film die zowat 90 miljoen had gekost en slechts 230 miljoen had opgebracht met een break-even van 180 miljoen dollar. Met de nieuwe – vrijwel onbekende cast – zal dit prijskaartje wel tot 50-60 miljoen dollar kunnen duiken.

Fede Alvarez is een talentvol regisseur en had eerder indruk gemaakt met zijn Don’t Breathe (2016). Dus ook al vind ik het spijtig dat Fincher zelf geen vervolg maakt met Craig en Mara, ben ik toch wel benieuwd naar deze film, die in oktober van 2018 moet uitkomen.

***Related Posts
02/02/2013: Daniel Craig zet The Girl with the Dragon Tattoo sequels op de helling
09/05/2012: The Girl with the Dragon Tattoo filmbespreking
02/06/2011: The Girl with the Dragon Tattoo met de borsten bloot op poster
29/07/2010: David Fincher werkt aan Millennium remake

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *