De Jurassic World: Fallen Kingdom trailer is al zo dom als de vorige film

Na de wat lullige teaser van een paar dagen gelden is nu de eerste officiële trailer van Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) van J.A. Bayona, werd geproduceerd en geschreven door de talentloze hack Colin Trevorrow, die een paar maanden geleden de laan ingestuurd door Kathleen Kennedy voor de komende Star Wars: Episode IX (2019).

jurassic_world_fallen_kingdom_2018_poster.jpg

Dus nee, ik was geen fan van Jurassic World (2015) en dus lig ik ook niet echt wakker van deze sequel, gezien de film is gemaakt door dezelfde kerel. Er zijn zelfs geen nieuwe scenario-schrijvers aangetrokken, en was nog steeds in handen van Colin en die andere flutscenarist Derek Connolly, die in zijn eentje het visueel verbluffende Kong: Skull Island (2017) naar de zak heeft geholpen.

Korte inhoud: Een vulkaanuitbarsting bedreigt de overblijvende dinosaurussen op het eiland Isla Nublar, waar de wezens vrij rondzwierven gedurende meerdere jaren na de ondergang van een dierenpark bekend als Jurassic World. Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), de voormalige parkmanager, heeft nu de Dinosaur Protection Group opgericht, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de dinosaurussen. Om haar te helpen, heeft Claire Owen Grady (Chris Pratt), een voormalige dinosaurus-trainer die in het park werkte, gerekruteerd om het uitsterven van de dinosaurussen te voorkomen.

Op dit ogenblik moeten we het dus stellen met deze korte inhoud te vinden, maar iedereen kon wel raden waarover deze film zou gaan: “stupid people running from dino’s”. What else is new? Zelfs met de trailer worden niet veel wijzer. Blijkbaar beslissen idiote mensen om terug te gaan naar dat verdoemde eiland om dan nadien achtervolgd te worden door dino’s, en zowat alles wat goed was aan de franchise (inclusief de Ian Malcolm / Jeff Goldblum quote) werd hier gerecycleerd. En dat is eigenlijk niet zo zot. De vorige Jurassic World was een puinhoop van een film en desondanks bracht het 1,67 miljard dollar op aan de box-office. Waarom zou je nog moeite doen? In de zomer van 2018 komt de film bij ons uit.

 


*** Jurassic World: Fallen Kingdom trailer ***

3 Comments

 1. Arne

  Trevorrow is enkel producer deze keer. Ik had gehoopt met J.A. Bayona aan het roer dat het misschien beter ging uitdraaien. Maar dat betwijfel ik toch na het zien van deze trailer.
  Wat we zien tart alle logica… Een vulkaan op het eiland? Zomaar? Ineens? En da’s nog maar het begin van de onzin, vrees ik.
  Waarom zouden we ons zorgen moeten maken over het overleven van die dinosaurussen als a) ze al twee keer zijn terug gebracht door cloning en b) er nog een tweede eiland is vol levende dinosaurussen…
  Ik mag hier niet te lang over nadenken, want dan krijg ik hoofdpijn. Ik heb zo’n vermoeden dat de makers dat ook niet gedaan hebben.

  Reply
 2. stefaan

  Ik gaan deze toch zien … ooit op tv

  Reply
 3. DeFilmblog

  Ik was te snel bij het typen, Trevor is uitvoerend producent, dus niet zomaar een producent die zich bezig houdt met de financiële kant. Daarnaast heeft hij ook het script geschreven en zijn invloed is dus onmiskenbaar. En neen, de makers hebben zich hierover zeker niet het hoofd gepijnigd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *