Zit iemand te wachten op een Joker origin story?!

Het is altijd een risico een film te maken waar niemand op zit te wachten (cf. een zoveelste King Arthur verfilming), maar het is krankzinnig een film te willen maken DIE NIEMAND WIL ZIEN! Als we het nieuws mogen geloven zou er dus sprake zijn van een Joker origin story, een nieuwe piste die DC Comics wil gaan uitwerken gezien de fans toch vooral interesse hadden in The Joker met hun Suicide Squad (2016) fiasco.


heath_ledger_the_joker_the_dark_knight.jpg

Heath Ledger in The Dark Knight © 2008 TM & DC Comics & Warner Bros. Entertainment Inc.

Anderzijds willen ze er wel geen beginnend regisseur op zetten maar wel niemand minder dan Hangover regisseur Todd Phillips. Is dat wel een goed idee om een komedie-regisseur op een drama/comic adaptatie te zetten? Wel in principe werkt dit beter dan een drama-regisseur een komedie te geven. Laten we trouwens niet vergeten dat The Joker eigenlijk een komiek was nog voor zijn ongeval. Komediefilm – en dan heb ik het niet over die slechte Vlaamse of Franse komedies die we vaak op tv zien – zijn bijzonder moeilijk om te maken. Je vervalt nog al snel in de slapstick, het zeemzoeterige of de slechte smaak. Todd heeft met The Hangover en Old School bewezen dat hij een meester is in het genre en dus ben ik benieuwd naar zijn drama-carrière. Maar waarom in godsnaam een Joker origin story!?!?

Los van het feit dat niemand eigenlijk interesse heeft in origin stories, maar wie wil nu een film zien van The Joker nog voor hij The Joker was. Hadden ze dat trouwens al niet gedaan met de tv-serie “Gotham”. Scenarist Scott Silver zou samen met Phillips meeschrijven aan de film. De focus zou liggen op het verhaal van hoe de Joker een crimineel mastermind is geworden. Bronnen zeggen dat het verhaal zal plaatsvinden in de jaren ’80 en meer weg hebben van een grauwe misdaadfilm dan van een comic adaptatie.


jared_leto_the_joker_suicide_squad.jpg
Jared Leto in Suicide Squad © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Heath Leder had een sterke Joker rol neergezet. Jared Leto had de ondankbare taak om in zijn voetsporen te treden, maar heeft uiteindelijk een knappe vertolking gebracht. En in plaats om dan Leto te nemen als acteur mikken de makers op een nieuw gezicht. Alsof dit project nu al niet onnozel genoeg was. We gaan dus 2 Jokers hebben en dat is nooit goed. Maar het wordt nog gekker. Blijkbaar zouden ze ook Martin Scorsese hebben aangetrokken – de meester van de misdaadfilm – om een bepaalde rol te vervullen – waarschijnlijk als uitvoerend producent. Ik hoop alleen dat Martin zijn vingers hier niet aan verbrand, anderzijds kan zijn invloed wel interessant zijn. Een een Joker in de jaren ’80, hebben we dat al niet gehad: Tim Burton’s Batman (1989)!

2 Comments

  1. Agnus

    Kan eigenlijk nog wel een goede film zijn. De Brian Azzarello en Lee Beemejo’s Joker is één van mijn favoriete strips. Maar zo dom dat ze Jared Leto niet willen nemen.

    Reply
  2. Cedric

    Stel, de Joker in deze Martin Scorsese film is beter dan Jared Leto. Wat dan? Gaan ze de DC Universe aanpassen? Dat kan nog interessant gaan worden…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *