68 Kill is een trashy heistfilm met cult allures

B-films mogen hier ook aan bod komen en wat beter dan deze 68 Kill (2017) , geschreven en geregisseerd door Trent Haaga, die hiermee zijn tweede film maakt. Trent heeft wel al een heuse carrière achter de rug als acteur in zowat 57 producties.

68_kill_ver3_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Chip Taylors (Matthew Gray Gubler) vriendin Liza (AnnaLynne McCord) heeft het perfecte plan om haar rijke suikeroom op te lichten. Het zou een makkelijke deal moeten zijn. Niemand zou gewond raken en ze zouden genoeg buit maken om hun problemen op te lossen. Maar het gaat al fout vanaf het moment dat ze een voet zetten in het huis van de rijke man. Voor Chip is het slechts het begin van de langste en meest angstaanjagende gebeurtenis in zijn leven.

De trailer belooft een verkwikkende actieprent vol humor en uitzinnige karakters, en in deze film draagt de vrouw de broek en wijken we 180° af van het ‘damsel in distress’ concept. Het thema van de film is ook duidelijk: aan geld kleeft bloed. Wanneer je de trailer bekijkt lijkt het wel een huwelijk te zijn van Rob Zombie en Quentin Tarantino. Ik vermoed dat het productiebudget niet hoger is dan 1 miljoen dollar, ook al ziet de cinematografie er niet slecht uit. Zelf de vertolkingen in de film lijken te overtuigen, en in het bijzonder deze van AnnaLynne McCord. Alsook de aanwezigheid van Sheila Vand (A Girl Walks Home Alone at Night) maakt deze prent zeker het bekijken waard.

Het zal in ieder geval een trashy film worden met heel wat zwaktes maar zeker ook voldoende momenten die deze prent memorabel kunnen maken. Of het ooit een cultklassieker zal worden zoals bij de films van Tarantino betwijfel ik, maar deze morbide heistfilm zal wel een plezier zijn om naar te kijken. Op dit ogenblik is er wel nog geen releasedatum belend, maar hopelijk komt daar verandering in.

 


*** 68 Kill trailer ***

1 Comment

  1. Julie

    Bangelijke trailer ! Wanneer komt deze uit?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *