Het visueel knappe A Cure for Wellness ontgoochelt inhoudelijk

Eén van de meest creepy films van de laatste 15 jaar is zonder twijfel The Ring (2002) van regisseur Gore Verbinski. Nadien heeft de regisseur 3 Pirates of the Caribbean films gemaakt, maar iedereen stond wel te wachten op zijn terugkeer naar het thriller/horror-genre, en dat is nu het geval met A Cure for Wellness (2016).

gore verbinski,a cure for wellness,dane dehaan,harry groener,mia goth,jason isaacs,shutter island,justin haythe

Korte inhoud: Lockhart (Dane DeHaan) is een jonge man die voor zijn bedrijf afreist naar de Zwitserse Alpen om zijn CEO Pembroke (Harry Groener) terug te halen uit een hydrotherapeutisch instituut. Daar aangekomen blijkt dat zijn baas verdwenen is en ontmoet hij de mysterieuze Hannah (Mia Goth). Gedwongen tot een langer verblijf na een auto-ongeval, wordt hij opgevangen door dokter Volmer (Jason Isaacs) die hem een speciale therapie voorstelt, maar al snel komt hij erachter dat deze therapie niet zo idyllisch is alsof wordt voorgeschoteld.

De trailers van de film zien er fascinerend uit. Op internet circuleert zelfs een geniaal ‘Take the Cure’ spotje die begint als een tv-spot voor een parfum en steeds meer psychotisch en schrikwekkend wordt. De locaties en de fotografie van deze spot spreken me aan om deze film te gaan zien, desondanks de wat mindere kritieken. De film heeft wel iets weg van Shutter Island (2012) van Martin Scorsese, maar met iets meer afgelikte fotografie.

Het idee van de film komt van Justin Haythe (Revolutionary Road, The Lone Ranger) en de voornaamste kritiek is dat het verhaal vooral platgetreden paden bewandelt en de originaliteit hoofdzakelijk bij de marketing-jongens en meisjes zit in plaats van in de film. De film lijkt ook veel te lang te duren en het einde lijkt nergens op te slaan. Nog meer, zowel pers en publiek lijken het over eens te zijn dat deze film gewoon niet goed is. Ik heb de film gemist in persvisie maar zal deze binnenkort wel gaan zien.

A Cure for Wellness loopt in de bioscoop vanaf 15 februari 2017.

***Related Post***
25/02/2017: A Cure for Wellness filmbespreking

*** A Cure for Wellness trailer ***

2 Comments

 1. Cedric

  Ik had deze film dit weekend in de Decascoop in Gent willen zien, maar het is uiteindelijk Rings geworden, en ik beklaag het mij nog altijd. Wat een shot horror film.

  Reply
 2. Blixem

  Ik vond het wel een goeie film. En trouwens, het was toch een goed einde? Als je het einde snapt ten minste.
  Het bedrijf ‘verkocht’ zijn werknemers telkens aan de dokter op de heuvel. Ze deden wel alsof Lockheart iemand moest halen, maar in feite wilden ze gewoon een extra persoon om zo’n middel te maken. Dit was normaal dan ook een oud persoon, maar door een hartaanval werd er een vervanger gezocht.
  Conclusie: Als je de film goed begrijpt, snap je waarom hij ook op het einde wegrijdt met het meisje.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *