Gruwelen in het donker met Lights Out

Regisseur James Wan heeft nog maar een handvol films gemaakt, maar ondertussen al zijn stempel gezet op het horrorgenre met films als Saw (2004) en Insidious (2010). Ondertussen legt hij de laatste hand aan The Conjuring 2 (2016), maar hij heeft ook een hand in die andere horrorprent Lights Out (2016).

James Wan,lights out,Insidious,The Conjuring,The Conjuring 2,Teresa Palmer,Maria Bello,David F Sandberg,Eric Heisserer,Alicia Vela-Bailey,Alexander DiPersia

Korte inhoud: Rebecca (Teresa Palmer) dacht dat ze haar jeugdangsten achter zich zou laten wanneer ze op zichzelf zou gaan wonen. In haar jeugd was ze nooit echt zeker van wat wel en wat niet werkelijkheid was wanneer het licht uitging. Haar broertje ervaart inmiddels dezelfde onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen die zij ooit meegemaakt heeft. Een angstaanjagende entiteit die een mysterieuze link heeft met hun moeder, Sophie (Maria Bello), is opnieuw aanwezig. Naarmate Rebecca dichter bij het ontrafelen van de waarheid komt, zijn ze allebei hun leven niet meer zeker wanneer de lichten uitgaan..

De trailer ziet er nog wel ‘ok’ uit, maar ik hoop dat het een beetje de ‘hauted house’ clichés zal overstijgen. Wan produceert de film, maar de regie ligt in handen van David F. Sandberg die met deze film zijn langspeelfilmdebuut maakt. Het script komt van Eric Heisserer, die bekend staat voor zijn script van de remakes van The Thing en A Nightmare on Elm Street. De film is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm uit 2013, die jullie hier kunnen zien.

Het is een low budget film, maar met het potentieel om een echte franchise te worden. De film komt op 22 juli 2016 uit in de States en hopelijk ook bij ons, maar niets is op dit ogenblik bevestigd. In de film zien we ook nog rollen weggelegd voor Alicia Vela-Bailey en Alexander DiPersia.

*** Lights Out trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Spijtig dat ze deze niet spelen op het BIFFF 🙁

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *