Eerste seizoen Forever met Ioan Gruffudd op DVD

Vorige week is het eerste seizoen van “Forever” (2015) verschenen op DVD. De serie was nog maar net op antenne of het werd neergesabeld door heel wat critici, en eigenlijk kan ik hen niet geheel ongelijk geven. Ook al zijn er ook wel journalisten die deze serie goed vinden.

forever_2014_tv-series.jpg

Korte inhoud: Dr. Henry Morgan (Ioan Gruffudd) is de beste medisch onderzoeker van New York City. Hij heeft echter een groot geheim: iedere keer dat hij sterft, komt hij meteen weer tot leven! Gebruikmakend van twee eeuwen aan kennis en ervaring, lost Morgan misdrijven op terwijl hij de waarheid achter zijn onsterfelijkheid probeert te ontdekken. Morgans goede vriend en vertrouweling Abe (Judd Hirsch) weet het geheim achter zijn lange leven. Zijn slimme en serieuze NYPD-collega, detective Jo Martinez (Alana De La Garza), weet dat niet. Maar hoe lang zal dit zo blijven? Zal haar fascinatie voor Morgan en zijn vermogen om misdaden op te lossen zijn ware aard onthullen? En zal Morgan het raadsel van zijn eigen oneindige bestaan oplossen?

Scenarist Matthew Miller heeft in ieder geval zijn inspiratie gezocht in heel wat andere series. Als je een beetje van slechte wil bent zou je zelfs kunnen beweren dat het een opgeblonken rip-off is van Sherlock Holmes, met een vleugje van “The Mentalist”, “Bones” en “Castle”. Forever is in essentie fantasy misdaad drama serie die na zijn eerste seizoen al van antenne werd gehaald door ABC.

Op vlak van acteren speelt Gruffudd een charmante kerel die wel iets weg heeft van Patrick Jane (Simon Baker), en de acteur staat eigenlijk wel zijn mannetje. Ook de relatie die hij heeft met Abe komt vrij goed uit de verf. Alana De La Garza daarentegen is dan weer een behoorlijk saaie aanwinst en haar personage vertoont weinig personaliteit.

forever_2014_tv-series_pic01.jpgforever_2014_tv-series_pic02.jpgforever_2014_tv-series_pic03.jpg
forever_2014_tv-series_pic04.jpgforever_2014_tv-series_pic05.jpgforever_2015_tv-series_pic06.jpg
© Warner Home Video

Uiteindelijk is Forever een soort formule serie die we al in heel wat vormen hebben gezien in uiteenlopende andere tv-series. Er is echter niet iets wat in het oog springt, ondanks de interessante invalshoek van een personage dat niet sterft. Hoewel, bijzonder origineel is het ook niet. Een paar jaar geleden hadden we “New Amsterdam” die ook gedoemd was om na één seizoen de boeken te sluiten. Het personage van Morgen gaat niet dood en is telkens terug op de

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 3 februari 2016

*** Forever trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *