Pride and Prejudice and Zombies ziet er veelbelovend uit

Volgend jaar krijgen we met een wel heel bijzondere zombiefilm te maken, Pride and Prejudice and Zombies (2016). De film is gebaseerd op de parodie roman die werd geschreven in 2009, en die op zijn beurt gebaseerd was op de Jane Austen klassieker Pride and Prejudice. De film heeft ook Jane Austen benoemd al co-auteur van het werk.

pride_and_prejudice_and_zombies_2016_poster.jpg

Korte inhoud: Jane Austins klassieke verhaal over gecompliceerde relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in Engeland in de 19e eeuw komt voor een nieuwe uitdaging te staan: een leger van ondode zombies. En terwijl de zusjes Bennett – Elizabeth (Lily James), Kitty (Suki Waterhouse) en Jane (Bella Heathcote) – worden opgeleid tot ware zombiejagers, probeert Mrs. Bennett (Sally Phillips) haar dochters aan rijke echtgenoten te helpen.

Het idee van Seth Grahame-Smith lag eigenlijk een beetje voor de hand: gebruik bekend werken die publiek domein zijn geworden (War and Peace, Crime and Punishment, Wuthering Heights) en meng ze met onze hedendaagse popcultuur (ninjas, pirates, zombies, vampieren), en het resultaat kan heel verrassend zijn. Denk maar aan heel wat sprookes-adapaties die er niet voor terugschrikken om Hans en Grietje te wapen met zware vuurwapens en van hen geduchte heksenkillers maakt, zoals in Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013).

De trailer van de film ziet er beter uit dan wat ik had verwacht. En als je een campy mix van zombie actie en de Jane Austen’s klassieker verwacht, dan heb je het verkeerd voor. Het ziet er naar uit dat regisseurr Burr Steers (Igby Goes Down) een beetje sex-appeal aan zijn film heeft toegevoegd, zonder in clichés te vervallen of dom over te komen. Hopelijk zal de film ook deze richtlijnen volgen. Joss Whedon zal ook rustig kunnen slapen, want hier hebben we ook al niet te maken met ‘damsels in distress’.


pride_and_prejudice_and_zombies_2016_pic02.jpgpride and prejudice,burr steers,seth grahame-smith,sally phillips,bella heathcote,suki waterhouse,lily james,pride and prejudice and zombies,jane austenpride_and_prejudice_and_zombies_2016_pic03.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Het ziet er in ieder geval naar uit dat het een betere film zal worden dan dat Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) gedrocht. Het universum van Jane Austen lijkt ook meer gepast voor zombies dan in de wereld van Abraham Lincoln. Het kan nog altijd bijzonder fout lopen, maar ik ben een grote fan geworden van Lily James na haar overtuigende rol in Cinderella (2015). In de States wordt de film wel gedumpt in februari, dus veel geloof hebben ze niet in de film. Op dit ogenblik is er nog geen releasedatum bekend voor België.

 


*** Pride and Prejudice and Zombies trailer #2 ***

1 Comment

  1. Reinbo

    Als de verwachtingen niet te hoog zijn, zal dit nog wel een ‘ok’ film kunnen zijn. Februari release belooft meestal niet veel goeds.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *