Star Wars: The Force Awakens trailer met Rey, Finn en Kylo Ren

En hier is dan ook de eerste officiële trailer van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015). De eerste teaser gaf ons al een blik op een aantal sets alsook de Millennium Falcon. Met de tweede teaser kregen we de introductie van Han Solo.

star_wars_the_force_awakens_2015_poster_trailer.jpg

Korte inhoud: Star Wars: Episode VII – The Force Awakens speelt zich af 30 jaar na Return of the Jedi. Luke Skywalker (Mark Hamill) heeft als doel om de Jedi orde te herstellen. Ondertussen werken Leia Organa (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford) samen met de New Republic tegen de overblijfselen van het Galactic Empire en een nieuwe potentiële bedreiging.

En zo te zien ontgoochelt J.J. Abrams on voor geen seconde, de trailer wakkert ons verlangen in de film alleen maar aan. Het meest opmerkelijke in de nieuwe trailer is Kylo Ren, de opvolger van Darth Vader, “Nothing will stand in our way. I will finish what you started”. ‘The Empire’ bestaat niet meer, maar blijkbaar vervangen door de al even nazi-achtige The First Order. Het tweede positieve aan de film is dat het lijkt alsof ze hebben teruggekeerd naar de essentie: karakters en verhaal, en een afstand neemt van die onnozele cgi-jar-jar-binks-frivoliteiten uit de prequels.

De nieuwe gezichten in de franchise zijn Domhnall Gleeson als de leider van de Starkiller Base General Hux, John Boyega als stormtrooper Finn, Adam Driver als Kylo Ren, een lid van de donkere orde van de Knights of Ren, Oscar Isaac zien we in de rol van een X-wing rebel piloot Poe Dameron, Gwendoline Christie zien we figuur van Captain Phasma vertolken, maar daarnaast zien we ook rollen voor Simon Pegg, Daisy Ridley als de schroothandelaarster Rey op de planeet Jakku, Andy Serkis als de Supreme Leader Snoke, Max von Sydow, Lupita Nyong’o als de pirate Maz Kanata, Warwick Davis en Billie Lourd.


star_wars_the_force_awakens_2015_pic04.jpgstar_wars_the_force_awakens_2015_pic05.jpg
star_wars_the_force_awakens_2015_pic06.jpgstar_wars_the_force_awakens_2015_pic07.jpg
© Walt Disney Studios Home Entertainment

Het script van de film werd geschreven door J.J. Abrams, Lawrence Kasdan en Michael Arndt. De muziekscore komt naar goede oude gewoonte van John Williams, die er ondertussen al 83 is geworden. De fotografie van de film komt dan weer van Daniel Mindel (Star Trek 1 & 2, The Amazing Spider-Man 2, M:I 3). Op 16 december 2015 is het zover!


star_wars_episode_vii__the_force_awakens_poster_004.jpgstar_wars_episode_vii__the_force_awakens_poster_005.jpgstar_wars_episode_vii__the_force_awakens_poster_002.jpgstar_wars_episode_vii__the_force_awakens_poster_003.jpgstar_wars_episode_vii__the_force_awakens_poster_001.jpg

Update 21/10/2015: De Amerikaanse ticketverkoopsite Fandango zag de voorbije 24 uur zeven keer meer bezoekers dan op zijn vorige recorddag. Verschillende Imaxvoorstellingen zijn al volledig uitverkocht en bioscopen blijven nieuwe voorstellingen aan hun schema toevoegen om aan de enorme vraag tegemoet te komen. Daarmee werd ook het voorverkooprecord van Imax verbroken: er werd voor meer dan 6,5 miljoen dollar tickets verkocht in voorverkoop. De best verkopende films uit het verleden (The Dark Knight Rises, The Hunger Games: Catching Fire en Avengers) haalden tijdens de voorverkoop amper 1 miljoen dollar binnen. De website Movietickets.com zegt dat 95 procent van de ticketverkoop van de voorbije 24 uur voor Star Wars was. Zowel de website van Movietickets als die van Fandango crashte regelmatige door het grote aantal bezoekers dat tegelijkertijd kaartjes voor de film wilden bemachtigen.

 


*** Star Wars: The Force Awakens trailer ***

8 Comments

 1. Stibbe

  Ik heb mijn ticket al gereserveerd ! :))

  Reply
 2. Kons

  Toch ook heel wat beelden van de teaser. Ziet er in ieder geval anders uit dan de Star Wars films en dat is wat mij betreft een grote opluchting.

  Reply
 3. Vince

  Star Wars: The Disney Marketing Force Awakens …
  Ligt misschien aan mij maar het ziet er allemaal wel heel braafjes uit.

  Reply
 4. Kris

  Het positieve is dat ze met deze 7de episode een compleet andere weg kunnen inslaan, maar toch vind ik het spijtig dat we heel veel personages niet meer zullen zien. Misschien hadden ze de prequels moeten hermaken met meer verhaal en minder George Lucas effectjes.

  Reply
 5. OldHipster

  Ik heb echt het gevoel dat ze terug zijn gekeerd naar de eerste films, inderdaad minder visuele effecten en hopelijk iets meer het accent gelegd op verhaal en karakters.

  Reply
 6. Dominique

  Ik had hier meer van verwacht. Inderdaad veel terugkerende beelden van uit de teaser, maar eigenlijk nooit echt een moment van kippenvel. Film zal wel in orde zijn, ik vrees gewoon dat hij net onder onze verwachtingen zal uitkomen.

  Reply
 7. Reinbo

  Dit bewijst nog maar eens dat zonder George Lucas in de regisseursstoel deze franchise op het goede spoor zit.

  Reply
 8. Bob

  Hopelijk wordt de film niet al te teleurstellend na al die hype…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *