Robert Rodriguez zal Battle Angle Alita verfilmen

Terug in 2004 was James Cameron al bezig met de ontwikkeling van een Battle Angel adaptatie. Maar met de Avatar film is dit project een beetje op een zijspoor beland. Nu lijkt er een nieuwe regisseur gevonden te zijn, met name Robert Rodriguez.


gunnm_battle_angel_alita_james_cameron.jpg

Alita: Battle Angel (201?) is gebaseerd op het Japanse Manga personage van Yukito Kishiro, ook nog bekend onder de Aziatische naam Gunnm. Het verhaal speelt zich af in de 26e eeuw. En het zou me niet verbazen dat dit project terug op tafel kwam na het kritische succes van een film als Ex-Machina (2015). En ik denk dat zo’n film, onder het waakzame oog van een James Cameron, echt wel een box-office hit zou kunnen zijn.

Maar toen kwam 20th Century Fox op het idee gekomen om Robert Rodriguez de film te laten regisseren. Iets wat meteen mijn interesse in het project afkoelt. Ik was in een ver verleden nog een grote fan van de El Mariachi regisseur (Desperado, Sin City) maar de laatste jaren maakt Rodriguez echt wel crappy films, denk maar aan Machete (2010), Machete Kills (2013) en Sin City 2: A Dame to Kill For (2014). De man is aan een herbronning toe, en hopelijk wordt dat mogelijk gemaakt met James Cameron in zijn buurt als producer en scenarist. Hoewel, Cameron heeft de laatste jaren ook al geen films meer gemaakt, en nu dat hij nog gelooft in een Terminator 5 film hoop je dat de man ondertussen niet seniel aan het worden is.


 ex-machina_battle_angel_alita animated picture ex-machina_battle_angel_alita animated picture
© Universal Pictures Home Entertainment

Het tweede tegenvallende nieuws is dat de makers er een PG13 film van willen maken, en ook al zijn de comics eigenlijk wel gewelddadig zullen naar verluidt het bloed verkleuren in een blauwe kleur. Tevens spreken we hier over Japanse manga en is Alita ook wel een seksueel wezen. Laten we hopen dat ze het allemaal niet te braaf zullen maken.

Maar de studio heeft er vertrouwen in en pompt 200 miljoen dollar in het productiebudget. De film zou gebaseerd zijn op de eerste 4 boeken van deze 9-delige reeks. De bedoeling is dat de film een ware hit wordt dat er nog twee andere delen kunnen volgen. Een ook al hebben we hier te maken met een live-action film, zou het hoofdpersonage volledig in 3D zijn, en de film zou opgenomen worden met 3D technologie. Het staat nu al vast dat deze prent bol zal staan van de visuele effecten. Wanneer de film in de bioscoop moet komen is nog onbekend, maar we blijven het nieuws volgen.

3 Comments

  1. OldHipster

    Dat wordt met Rodriguez een 200 miljoen dollar flop :s

    Reply
  2. Fabian

    Hadden dit project toevertrouwd aan de regisseur van Ex-Machina.

    Reply
  3. Berten

    Elk afzonderlijk heb ik er geen vertrouwen in , maar een samenwerking tussen Rodriguez en Cameron zie ik wel zitten. Geen exploitation film, maar Rodriguez heeft wel ervaring met visuele effecten en actiefilms. Afwachten op de eerste trailer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *