Eerste trailer van Moeder Teresa in The Letters

Iedereen weet wie Moeder Teresa is, maar weinigen kennen echt hun verhaal, en dat zou met de independent film The Letters (2014) wel eens kunnen veranderen. De film werd geregisseerd door de Amerikaanse B-film regisseur William Riead, die in 13 jaar tijd geen films meer heeft gemaakt. Toch vreemd dat net zo iemand aan het roer komt van zo’n productie.

the letters,william riead,rutger hauer,juliet stevenson,max von sydow,kevin connor,priya darshini,tillotama shome

Korte inhoud: Danghram, India, 2003. Een auto snelt over achterafstraatjes met achter het stuur vader Benjamin Praagh (Rutger Hauer), de man die door het Vaticaan is aangewezen om de heiligverklaring van Moeder Theresa (Juliet Stevenson) te bepleiten. Hij snelt naar het doodsbed van Monica Beshra, wiens door Moeder Theresa geheelde tumor één van de twee vereiste wonderen betreft die benodigd zijn voor haar heiligverklaring. Later gaat hij naar vader Celeste van Exem (Max von Sydow), een vriend en spiritueel adviseur voor Moeder Theresa. Hij heeft veertig jaar met haar gecorrespondeerd en de brieven scheppen een beeld over Moeder Theresa en haar motieven en angsten.

Het is niet de eerste Moeder Teresa film. Zo was er 18 jaar geleden al Mother Teresa: In the Name of God’s Poor (1997) met Geraldine Chaplin in regie van de B-film horror regisseur Kevin Connor. Blijkbaar lijkt Moeder Teresa een project te zijn die enkel filmzonderdaars aanspreekt (lol).

En ook al hebben we hier te maken met een Amerikaanse film, lijken de acteurs een beetje vanuit alle hoeken van de aardbol te komen. Wie zien ook de 31-jarige Bollywood actrice en zangeres Priya Darshini, naast actrice Tillotama Shome. Voor de rest zijn er zo goed als geen grote namen aanwezig voor de camera. Op dit ogenblik zijn er nog geen distributeurs bekend die The Letters willen uitbrengen in onze Belgische bioscoopzalen.

 


*** The Letters trailer ***

1 Comment

  1. Julie

    Bekijk deze docu over Moeder Teresa, en dat is misschien ook de reden waarom er quasi geen films zijn over haar en enkel B-regisseurs zich hieraan wagen.
    http://www.youtube.com/watch?v=76_qL6fiyDw

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *