Angelina Jolie maakt Khmer Rouge film voor Netflix

Actrice en filmmaker Angelina Jolie (pics) heeft geen schrik om politiek zwaar geladen topics aan te snijden. Na het conflict in Bosnië, gaat haar volgende project over de Khmer Rouge, de militaire tak van de Communistische Partij van Democratisch Kampuchea (nu Cambodja). De Rode Khmer is verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 1,7 tot 2 miljoen mensen op een bevolking van 7 miljoen, tussen 1975 en 1979 toen de Khmer Rouge aan de macht was en hun guerrillastrijd voerde.

Angelina Jolie heeft een deal gesloten met Netflix om een film voor hen te maken, met plannen voor een release op hun streaming-dienst eind 2016, naast filmfestivals. De film zou gebaseerd zijn op het boek First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (pic), het verhaal van een getuige van de verschrikkingen horror van het Rode Khmer-regime in Cambodja, met Jolie die het scenario met de auteur van het boek, Loung Ung. De film wordt geproduceerd door Rithy Panh, de regisseur van S-21, la machine de mort Khmère rouge (2003) documentaire, en de Oscar-genomineerde The Missing Picture (2013), ook al over de gruwelen van de Rode Khmer. Jolie zou tevens haar geadopteerde zoon Maddox, een jongen die ook al van Cambodjaanse origine is, in de film casten.

Korte inhoud: Een van de zeven kinderen van een hooggeplaatste regeringsfunctionaris, Loung Ung leefde een bevoorrecht leven in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh tot de leeftijd van vijf. Dan, in april 1975, stormde Pol Pot Rode Khmer leger in de stad, waardoor Ung’s familie gedwongen werden te vluchten en, uiteindelijk, uit mekaar getrokken. Loung werd opgeleid als kindsoldaat in een werkkamp voor wezen, werden haar broers en zussen naar werkkampen gestuurd, en degenen die de gruwelen overleefden zou niet worden herenigd met hun familie, totdat de Khmer Rouge werd vernietigd.

Jolie zei dat ze geraakt werd door het boek. Het gaf haar een beter beeld van hoe kinderen de gruwel van een oorlog ervaren. En het bracht haar dichter bij de mensen van Cambodja, het thuisland van haar zoon. Ik heb respect voor Jolie als filmmaker, ook al vond ik Unbroken (2014) en In the Land of Blood and Honey (2011) toch een beetje teleurstellend. Hopelijk wordt dit een veel betere film. Binnenkort komt haar derde film By the Sea (2015) uit. Een film die zich afspeelt in het midden van de jaren zeventig. Een koppel, bestaande uit een voormalig danseres en een schrijver, besluit te gaan reizen door Frankrijk. Gedurende hun reis lijken ze steeds verder uit elkaar te groeien, totdat ze terecht komen bij een rustige badplaats. Daar blijven ze hangen en raken betrokken bij de lokale bevolking.

Daarnaast heeft Angelina ook nog plannen om de ivoorjacht aan te pakken in Africa (201?). Een interessant project was het niet dat de geflipte producer Jon Peters betrokken is bij de ontwikkeling van deze prent. Dit allemaal naast haar films waarin ze zal spelen, met name Salt 2 en Maleficent 2. Een drukke agenda, zoveel is duidelijk.

1 Comment

  1. Thanos

    Gaat ze ook al beginnen films te maken voor haar kinderen te lanceren?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *