Nieuwe gezichten in X-Files Revival TV-serie

We hebben er lang op moeten wachten maar in januari van 2016 brengt Fox Television een nieuwe X-Files serie genaamd “X-Files Revival” (2016 -). De serie staat nog steeds in onze Top 50 Beste TV-Series, maar ik steek niet weg dat de laatste seizoenen en de twee filmversies die werden gemaakt echt wel beneden alle niveau was en ik dus ook wel met twijfels zit of deze nieuwe reeks de hoge verwachtingen zal kunnen inlossen.

© Twentieth Century Fox Home Entertainment

De nieuwe serie telt 6 episodes met de terugkeer van Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson), maar ook van de Smoking Man (William B. Davis), Walter Skinner (Mitch Pileggi), Alex Krycek (Nicholas Lea) en Monica Reyes (Annabeth Gish). Maar er zijn ook wat nieuwe gezichten, zoals Six Feet Under actrice Lauren Ambrose als FBI-agente Einstein en de rol van agent Miller zal gespeeld worden door Robbie Amell.

Het zou wel kunnen zijn dat ze hiermee een nieuw en jong koppel willen klaarstomen om de fakkel over te nemen, mocht deze serie een succes worden. Chris Carter, de bedenker van de serie, is in ieder geval opnieuw betrokken bij de productie, maar X-Files scenaristen Vince Gilligan en Frank Spotnitz zullen niet meewerken aan de rivival gezien ze andere verplichtingen hebben. Ook Rob Bowman zal de episodes regisseren.

Eigenlijk was dat ook wel het beste wat ze konden doen met de franchise. Met een serie kunnen ze dieper graven in de intrige en de karakters in tegenstelling tot een film van 2 uur. Dat was tevens het grootste probleem met The X Files: I Want to Believe (2008). De toekomst zal uitwijzen of we hier eindelijk terug in kunnen geloven.

***Related Posts***
22/08/2009: Een X-Files 3 moet de sequel doen vergeten
28/10/2008: The X Files: I Want to Believe review
20/06/2008: Chris Carter werkt aan The X Files: I Want to Believe
29/09/2007: The X-Files sequel zit eraan te komen
06/04/2007: Gillian Anderson high quality pictures
18/01/2006: Nieuwe X-Files film

4 Comments

 1. Gaetan

  Ik vond de eerste film nog wel ok, maar de sequel was echt wel teleurstellend. Laten we hope dat er in de serie eindelijk eens goeie scènes met aliens inzitten.

  Reply
 2. Stibbe

  Slechts 6 episodes. Wel wat weinig voor een serie.

  Reply
 3. Margot

  Altijd een goeie zet om Lauren Ambrose te casten.

  Reply
 4. Meneer Vevie

  Toch ben ik benieuwd naar de nieuwe X Files. Maar zes afleveringen dus er kan een kort maar krachtig verhaal verteld worden. Ik ben benieuwd hoe de chemie tussen Duchovny en Anderson na al die jaren is. Dit ga ik dan zeker ook kijken zodra het uitkomt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *