Disney en LucasFilm niet opgezet met Amy Schumer’s GQ Star Wars shoot

Mocht je Amy Schumer nog niet kennen, dan zal dat met deze GQ Magazine shoot meteen verholpen worden. Amy steekt de draak met Star Wars, de sci-fi saga die op 16 december 2015 zal uitpakken met een 7de deel. Maar nu blijkt dat LucasFilm en Disney helemaal niet zijn opgezet met de seksueel getinte shoot.


amy_schumer_gq_star_wars_pic01.jpgamy_schumer_gq_star_wars_pic03.jpgamy_schumer_gq_star_wars_pic07.jpg
© courtesy of GQ magazine

Amy is een R-rated stand-up comedy artieste die haar opgang maakte bij Comedy Central en in september te zien is in de nieuwe Judd Apatow komedie Trainwreck (2015). In de shoot zien we Amy als Leia Organa in bed met C-3PO en R2-D2, dansend op de toog in een gay bar of bezig met een french cancan met stormtroopers of op ondeugende manier een lightsaber aan het afzuigen is. Het zijn hilarische foto’s, maar het lag een beetje voor de hand dat Disney niet tevreden is met de beelden. En nog een geluk, want zonder de afkeurende Tweet van Star Wars had deze shoot nooit zoveel media aandacht gekregen.


Ondertussen hebben Amy en de mensen van GQ nog niet gereageerd op de Tweet, maar ik veronderstel dat ze nu in hun handen zitten te wrijven, want ze hadden geen betere publiciteit kunnen verwachten. Toch denk ik niet dat het tot een rechtszaak zal komen. Deze instellingen zijn gewoon pissed dat ze niet op de hoogte werden gebracht op voorhand. Amy is een comédienne en dat is precies wat ze doet. Trouwens zijn er ook heel wat positieve tweets over de shoots, met name deze van Mark Hamill:


Spijtig dat er nog geen reactie is van de echte Leia Organa, Carrie Fisher. In ieder geval is het niet de eerste keer dat grappen worden gemaakt (zelfs seksueel getinte grappen), denk maar aan Robot Chicken: Star Wars.


amy_schumer_gq_star_wars_pic02.jpgamy_schumer_gq_star_wars_pic04.jpg
amy_schumer_gq_star_wars_pic05.jpgamy_schumer_gq_star_wars_pic06.jpg
© courtesy of GQ magazine

2 Comments

  1. Damien

    ROFL! Zalige fotoshoot!

    Reply
  2. Sofie L.

    Amy kan ik smaken en zoals je zegt, Disney is gewoon kwaad dat ze niet in de loop zaten.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.