Jurassic World succes brengt nieuwe Jaws film in stroomversnelling

In een ver verleden hebben we het hier ooit nog gehad over Meg, een film met een enorme haai. Het project had geregisseerd moeten worden door Jan de Bont (Speed, Twister). Maar deze nieuwe Jaws film werd uitgesteld nadat New Line de rechten had verkocht en de Nederlandse filmmaker – die ooit één van de beste Directors of Photography was in Hollywood (Die Hard, Black Rain, The Hunt for Red October) – verdween zelfs compleet van het toneel.

De laatste film van Jan de Bont was Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003). Een derde flop op een rij na Speed 2 en The Haunting. Naast Meg was Jan nog bezig om de actiefilm Stopping Power te ontwikkelen met John Cusack, naast een Point Break 2 sequel, maar beide films kregen hun financiering niet rond. Ondertussen is de man 72 jaar en ik heb zo een vermoeden dat er geen grote terugkeer in het verschiet zit.


meg,jan de bont,ali roth,jurassic world,colin trevorrow,lake placid,steve alten
© Universal Pictures Home Entertainment

Maar na de geslaade onderwater-scènes met de Mosasaurs in Jurassic World (2015) lijkt er opnieuw hoop voor het MEG project, en zeker nu regisseur Eli Roth er zijn schouders wil onder zetten.

Meg is het verhaal van een gigantische Carcharodon Megalodon gebaseerd op een boek van Steve Alten. Scenarist Dean Georgaris (de scenarist met wie Jan de Bont nog heeft gewerkt) heeft een script neergepend die Warner Bros wel ziet zitten. Het zijn de mensen bij Variety die met het nieuws van de nieuwe killer shark film kwamen. Dat het verhaal ook bijzonder actueel is bewijst het voorval met een haai die twee tieners in Noord-Carolina zwaar verminkte. Maar laten we eerlijk zijn, het box-office succes van Jurassic World heeft de doorslag gegeven.

Roth is een beetje van een eigenzinnige regisseur, maar de man weet beter dan Colin Trevorrow (Jurassic World) hoe hij suspense en horror moet opbouwen. Eén ding staat vast, het zal waarschijnlijk geen verwaterde familieprent worden. Maar hij heeft nog nooit iets gemaakt van een dergelijk kaliber, dus ben ik wel benieuwd. Anderzijds had Trevorrow ook nul ervaring met blockbuster productiebudgetten (+100 miljoen dollar). Ik was al verzot op de gigantische krokodillen in de B-film Lake Placid (1999), dus laat deze gigantische haaien ook maar komen.

***Related Posts
09/07/2007: Nieuwe “Jaws” uitgesteld
18/04/2006: De eerste Meg afbeelding
11/04/2005: Meg, de nieuwe Jaws

5 Comments

 1. Quantum

  Jan de Bont is nu eenmaal een betere cameraman dan een regisseur, ook al waren Twister en Speed nog wel ok. Wel raar dat hij nadien geen tv-werk heeft gedaan. Zoveel weggesmeten ervaring.

  Reply
 2. Aless

  Ben al blij dat het geen Jaws remake is 🙂

  Reply
 3. Damien

  En zo hebben ze al een titel: Jurassic Shark !

  Reply
 4. Stibbe

  Wanneer komt Knock Knock uit of The Green Inferno?? Allemaal Eli Roth films waarvan niemand nog iets hoort. Ik ben in ieder geval sceptisch want heb eigenlijk nog geen enkele geslaagde film van hem gezien. Colin Trevorrow had op z’n minst nog wel een goeie film gemaakt alvorens hij begon aan Jurassic World.

  Reply
 5. JulieV

  Alweer een cgi film … pffff …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *