Point Break remake zoekt het in de extreme sports

Er is lange tijd sprake geweest van een Point Break sequel al dan niet met Patrick Swayze, maar na zijn overlijden zijn de plannen gewijzigd, en nu is de Point Break (2015) remake in een stroomversnelling gekomen.

point_break_2015_poster.jpg

De 44-jarige Gerard Butler, die wel met een surfplank overweg kan, had de rol van Bodhi moeten vertolken. De acteur was al 2 jaar geleden te zien in Chasing Mavericks (2012) als de legendarische surfer Frosty Hesson. Hoewel het orgineel draait rond surfers zou deze film eerder het accent leggen op extreme sporten. Maar gezien wijzigingen in planning heeft de acteur moeten afhaken. Zijn vervanger is de Venezolaanse acteur Edgar Ramirez (pic), die we kennen voor zijn rol als Carlos The Jackal in Oliver Assayas’ driedelige miniserie “Carlos” (2010). De acteur wacht nog op zijn grote doorbraak en dit zou het wel eens kunnen worden.

Maar het was uitkijken wie nu uiteindelijk Keanu Reeves ging vervangen als agent Utah, en ook al dachten velen dat het een bekende naam zou worden, pakken de makers uit met een fris Australisch gezicht. Maar Variety kwam al snel met het nieuws dat de rol zou gaan naar Luke Bracey (pic). De acteur begon zijn carrière zoals zovele Australische acteurs in de soap Home and Away om nadien opgepikt te worden in de pietluttige romcom van Selena Gomez, Monte Carlo (2011), gevolgd door de nog pietluttigere G.I. Joe: Retaliation (2013). Laten we hopen dat deze rol voor hem zijn uiteindelijke doorbraak zal bevestigen.

Korte inhoud: Johnny Utah is een jonge FBI-agent (Luke Bracey) die in een uitzonderlijke groep van extreme sporters infiltreert die ervan verdacht worden een reeks ongeziene overvallen op bedrijven te hebben gepleegd. De leider van de bende heet Bodhi (Edgar Ramirez) en kan het meteen goed vinden met Utah. Hij gaat undercover met gevaar voor eigen leven en probeert te bewijzen dat deze atleten de architecten zijn van de verbijsterende misdaden die de financiële markten over de hele wereld opschudden.

De regie van de remake is in handen van Ericson Core, die eerder al indruk heeft gemaakt met de sportfilm Invincible (2006) met Mark Wahlberg, Greg Kinnear en Elizabeth Banks. De originele film was gebaseerd op het verhaal van Vince Papale, een 30-jarige barman uit Philadelphia die er alles voor over had om bij de NFL Philadelphia Eagles te spelen in 1976. In de nieuwe film is er geen Gary Busey, maar de rol van Angelo Pappas wordt deze keer vertolkt door Ray Winstone. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Teresa Palmer.

Het scenario van de film wordt geschreven door Kurt Wimmer (Total Recall 2012, Equilibrium, Law Abiding Citizen). Op de vraag of iemand zit te wachten op een remake van Point Break van Kathryn Bigelow: “Neen!” Het origineel is allesbehalve gedateerd en heeft ondertussen al zijn cultstatus verdiend. Maar de remake-machine spaart niemand. Hopelijk gaan vele jongeren met deze film ook de weg vinden van de originele film.


point_break_2015_poster_pic01.jpgpoint_break_2015_poster_pic02.jpgpoint_break_2015_poster_pic03.jpg
© Dutch FilmWorks

Maar de makers waren in ieder geval bewust van de sterkte van de originele film en hebben wijselijk besloten om geen echte remake te maken, dan wel een film die zich heeft geïnspireerd op de karakters en de plot uit de originele film. Het surfen is dus bijvoorbeeld gewijzigd in extreme sports (big-wave surfing, wingsuit flying, sheer-face snowboarding, free rock climbing, en high-speed motorcycling) en ook het verhaal lijkt nog maar weinig meer te maken met een klassieke beach-film en heeft veel weg van een GoPro-filmpje. Ook al verwacht ik hier niet zo heel veel van, en ben ikzelf geen mega-fan van de casting van Johnny Utah, ben ik wel benieuwd. Verwacht wordt dat deze prent begin 2016 in de bioscoop komt.


*** Point Break trailer ***

***Related Posts***
02/07/2016: Point Break remake op DVD en Blu-ray
02/01/2016: Point Break remake is een humorloos en saai Red Bull event
15/05/2008: Point Break 2 goes Indonesia
15/05/2007: Point Break 2 met Patrick Swayze?

5 Comments

 1. Johnny D

  Het idee van een PB remake is belachelijk om mee te beginnen. Hollywood heeft de slechte gewoonte om zijn geld te steken in zaken waar het risico beperkt is, zoals sequels en remakes van vaste waarden. Ze zullen die ’90s pop thriller wel omvormen in een smaakloze, generieke Fast & Furious film op met water.
  Ik vond het idee van Gerard Butler als Bodhi nog zo geen slecht idee, maar gezien ze er een Go Pro filmpje van hebben gemaakt was hij inderdaad wel iets te oude. Niemand kan het duo Swayze/Reeves overtreffen.

  Reply
 2. Vince Martens

  We gaan dus van een acteur die niemand goed vindt, naar een acteur die niemand kent. Dat belooft !

  Reply
 3. Oigey

  Niet Keanu of Swayze, maar wel Gary Busey is onvervangbaar !!

  Reply
 4. geoffrey

  @Oigey: De originele film is onvervangbaar !

  Reply
 5. Heintjes

  Wel dom dat ze een remake willen maken van Point Break, maar dan niet het surfen gebruiken als centrale sport. Weten die mensen dan niet dat ‘point break’ dan ook een term is die gebruikt wordt door sufers?? Konden evengoed een andere titel gebruiken met andere personages.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *