World War Z krijgt een sequel zonder Brad Pitt

Vandaag maakt de apocalyptische horrorfilm World War Z (2013) zijn tv-debuut op VTM en bij deze gelegenheid willen wel al eens een blik werpen op de sequel die World War Z 2 (20??), opnieuw gebaseerd op het concept van Max Brooks en in scenario gegoten door Steven Knight (Eastern Promises, Locke).

world_war_z_2_poster.jpg

De regie van de film is niet in handen van Marc Forster die de eerste film in beeld had gezet, maar wel Juan Antonio Bayona, de regisseur van het drama The Impossible (2012) en de horrorprent The Orphanage (2007). Toch twee niet onaardige films, dus verwacht ik ook wel dat deze sequel veel potentieel heeft.

En het ziet er naar uit dat de sequel met een wit blad zal beginnen en we eigenlijk meer kunnen spreken van een reboot dan van een sequel. Toch wordt deze film aangekondigd met de nummer ‘2’. Volgens de scenarist zou de film wel willen verder gaan op de gebeurtenissen die reeds zijn voltrokken en de wereld dus effectief bewust is van de infectie. In principe hadden ze de draad kunnen oppikken waar het voor Gerry Lane (Brad Pitt) en Karin Lane (Mireille Enos) allemaal eindigde. Maar beide acteurs hebben inmiddels een werkdruk schema. World War Z was tot nog toe de duurste zombiefilm ooit, met een budget van 190 miljoen dollar. Het valt af te wachten of de sequel een gelijkaardig budget zal krijgen. Maar zonder een Brad Pitt lijkt mij dat sterk … of ze moeten een andere ster-acteur aan de haak slaan. Brad Pitt blijft wel aan het roer als producent met zijn Plan B productiehuis.

Het personage van Gerry Lane was in de eerste film een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies. Het was een angstaanjagende trip in verschillende steden om te zoeken naar de oorzaak van de uitbraak, in de hoop ook een oplossing te vinden om het virus te stoppen. *Spoiler* En de beste manier die hij vond om zichzelf te maskeren van de geïnfecteerde wezens, was om zichzelf in te spuiten met een dodelijk virus.

Er zijn elk jaar wel honderden actiefilms, maar meestal gaat het over low budget prent in de stijl van de Australische horrorprent Wyrmwood: Road of the Dead (2014). Maar dit was de eerste big budget film, die zowat 540 miljoen dollar heeft opgebracht. We komen met het nieuws van deze sequel zodra terug als er namen van acteurs bekend worden.

***Related Posts***
08/11/2013: World War Z review
30/03/2013: Damon Lindelof moet script van World War Z uit het slop halen
27/03/2013: World War Z wordt duurste zombiefilm ooit


*** Wold War Z trailer ***

2 Comments

  1. Sophie

    Vandaag voor het eerst gezien. Best een goeie film, vooral omdat ik totaal niet in zombie films te vinden ben vond ik deze knap in beeld gebracht en het einde is gewoon zenuwslopend.

    Reply
  2. Dominique

    ‘k vond het maar niks, begin was veelbelovend, maar verder loopt het een beetje in het honderd. Er is wel veel spektakel en naar het einde toe gaan ze het gaan zoeken in een klein hospitaaltje. Wel wat teleurstellend.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *