The Loft van Erik Van Looy flopt in zijn openingsweekend

Het zit echt niet mee met The Loft (2014) want na de barslechte kritieken heeft het publiek het ook laten afweten. De film heeft zijn eerste première weekend achter de rug – waarin de grootste recette wordt binnengehaald – en eindigde op de 10de plaats van de box-office, met nog geen 3 miljoen en dit voor een vrij ruime distributie in een kleine 2000 bioscoopcomplexen.

the_loft_2014_box-office_flop.jpg
Foto van Sofie Silbermann © Universal Pictures Home Entertainment

Nochthans was er ogenschijnlijk geen echte concurrentie in januari waarin de films worden gedumpt die normaal geen aanspraak maken op belangrijke awards. De Clint Eastwoodfilm American Sniper is nog steeds baas met een weekend recette van 31,8 miljoen dollar. De film is ondertussen aan zijn zesde (!) week begonnen en sprokkelde al 316 miljoen dollar bij elkaar wereldwijd en dit met een productiebudget van 58,8 miljoen dollar. De 14 miljoen dollarprent The Loft verloor grandioos van de found footage film Project Almanac (2014) die zelf een productiebudget had van 12 miljoen. Project Almanac haalde 8,5 miljoen dollar binnen. Ook het independent drama Black or White (2014) deed het beter met 6,4 miljoen dollar. Zelfs Taken 3 (2014) van Luc Besson – die ondertussen in zijn 4de week was – deed beter dan The Loft.

The Loft moet een slordige 28 miljoen opbrengen voor een bescheiden break-even. Het is nog te vroeg om er een oordeel over te geven, maar gezien de slechte kritieken denken wij dat de film van Erik Van Looy wel eens zou kunnen stranden op een recette van 10 miljoen euro in de States (en dan zijn we nog positief). Hoe dan ook ligt een flop in het vooruitzicht.

Onze andere Belg, Michael Roskam, deed het uiteindelijk ook niet veel beter met The Drop (2014). Deze film haalde met zijn productiebudget van 12 miljoen slechts een recette van 15 miljoen wereldwijd. Maar in zijn openingsweekend haalde de film wel 4 miljoen binnen in de helft minder zalen dan The Loft release. Daarnaast wordt de film op handen gedragen door de critici met 89% op Rotten Tomatoes.

4 Comments

 1. Shifty

  The Loft deed het nog altijd beter dan The Broken Circle Breakdown met zijn 175,058 dollar, die ook nog eens een Oscar-nominatie kreeg.

  Reply
 2. janice

  Zat er aan te komen. Deze remake is bij ons ook geflopt.

  Reply
 3. De FilmBlog

  @Shifty: The Broken Circle Breakdown was een Belgische productie met bescheiden Belgisch budget en had zo goed als geen marketingscampagne en kwam slechts in 21 bioscopen uit in de States. Kan je moeilijk gaan vergelijken met een Amerikaanse filmrelease in 1841 zalen.

  Reply
 4. MescaLiene

  Van Looy heeft mogen draaien in de States en deze ervaring kan niemand hem afpakken. Mocht ik hem zijn zou ik me niet laten kennen en binnen de 2 jaar met een nieuwe film afkomen. Laat de quizprogrammaatjes aan quizmasters.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *