Terminator Genisys trailer met een combattieve Emilia Clarke

Het is de dag van de aankondigingen. Naast de eerste Nederlandstalige The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) review, de cast van de nieuwe James Bond film Spectre (2015) is er ook de gloednieuwe trailer van Terminator Genisys (2015), yup, met een terugkeer van Arnold Schwarzenegger als Terminator!

Korte inhoud: Het is 2029, en de ‘Future War’ woedt in alle hevigheid tussen een groep van menselijke rebellen en het slechte A.I.-netwerk Skynet. John Connor (Jason Clarke) is de leider van de opstand en Kyle Reese (Jai Courtney) is zijn trouwe soldaat, opgegroeid in de ruïnes van het post-apocalyptische Californië. Connor zendt Reese terug naar 1984 om Connors moeder, Sarah (Emilia Clarke), te redden van de Terminator die haar moet vermoorden zodat ze John niet krijgt. Eenmaal in 1984 aangekomen blijkt de wereld er toch heel anders uit te zien dan Reese had verwacht. Zo wordt Sarah sinds haar negende levensjaar opgevoed door de Terminator (Arnold Schwarzenegger) die haar oorspronkelijk moest uitschakelen…


terminator_genisys_2015_poster3.jpgterminator_genisys_2015_poster.jpgterminator_genisys_2015_poster2.jpg

Ik had hier niet al teveel van verwacht, maar ben echt wel onder de indruk van de trailer. Het komt allemaal wel wat traag op gang maar de adrenaline stoot die we nadien ervaren is om rillingen van te krijgen. Wie had ooit gedacht dat ze na de teleurstellende Terminator Salvation (2009) en de al even saaie tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008–2009) nog een geslaagde film zouden kunnen maken.

De regisseur van dienst is Alan Taylor, die al zijn talent bewees als regisseur in een aantal episodes van Game of Thrones, Mad Men, The Sopranos, en tevens ook de comic-adaptatie Thor: The Dark World (2013). Maar ik denk dat veel krediet moet gaan naar scenaristen Laeta Kalogridis en Patrick Lussier, die de franchise een beetje door mekaar hebben geschud. Dat de Terminator nu een ‘goed karakter’ speelt, is geen vondst gezien dat al het geval was in Terminator 2: Judgment Day (1991) en Terminator 3: Rise of the Machines (2003). En een gewapende Sarah Conner hadden we al gezien in de trailer, maar ik heb de indruk dat ze nu wel een coherent verhaal hebben uitgewerkt…dat is tenminste wat ik hoop na het zien van deze veelbelovende trailer.

Het is niet meteen duidelijk wie de villain is. Enerzijds zien we een T-800 model (Aaron V. Williamson) die overhoop wordt geschoten door Schwarzie, maar dan krijgen we een T-1000 model (Byung-hun Lee) te zien die het boeltje voor iedereen zal vergallen. Maar het meest opmerkelijke moment uit de trailer is misschien wel de grijze Terminator die zegt: “I’ll Be Back!” En hij zal effectief terug zijn bij ons in de bios op 1 juli 2015.

Update 30/01/2015: En ondertussen is er een nieuwe poster vrijgegeven met een wel heel stoere Terminator, en hieronder de nieuwe actie trailer die ze gemaakt hebben voor de Super Bowl in de States.


*** Terminator Genisys trailer ***

5 Comments

 1. MescaLiene

  Nostalgisch én hedendaags, ben benieuwd.

  Reply
 2. Quantum

  Waarom moest Kyle Reese gespierd zijn. Lijkt al even opgeblazen als de Terminator. Wel wat verwarrend.

  Reply
 3. Bob

  Emilia Clarke is perfect gecast. Lijkt sprekend op de jonge Linda Hamilton.

  Reply
 4. Daan

  Ook al heb ik het gevoel dat de eerste twee originele films nooit overtroffen zullen worden ben ik hier toch benieuwd naar. Mooi dat ze de Terminator theme in de trailer hebben gewerkt. Enig minpuntje is worst-actor-ever Jai Courtney!

  Reply
 5. marco

  Ik vind die Byung-hun Lee als T1000 nog niet eens een slechte keus. Als je goed kijkt heeft hij de zelfde uitstraling en kille gezichtsuitdrukking!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *