Veronica Mars (2013) *** Blu-ray review

Sommigen onder jullie zullen zich waarschijnlijk nog iets herinneren van de tv-serie Veronica Mars (2004-2007) die werd afgevoerd na 3 seizoenen. Treur niet langer, want de filmversie van Veronica Mars (2014) van Rob Thomas is al een tijdje uit op Video on Demand en Blu-ray, en we konden het toch niet laten deze film toch even in de aandacht te brengen.

veronica_mars_2013_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Een tiental jaartjes nadat Veronica (Kristen Bell) afstudeerde van school keert ze terug voor een reünie. Ze is in die tijd geen enkele keer teruggekeerd en heeft een rechtenopleiding gevolgd. Eenmaal op de reünie treft ze veel oude bekenden waaronder haar ex vriendje Logan Echolls (Jason Dohring). Echter wordt hij ervan beschuldigd de moord te hebben gepleegd op zijn beroemde vriendin. Veronica trekt nog een keer, met de hulp van haar vader (Enrico Colantoni) en vriendin, de detectiveschoenen aan en gaat op onderzoek uit.

Warner Bros had in eerste instantie geen zin om geld te stoppen in de filmversie van de afgevoerde tv-serie, en de maker ging dan maar zijn geld halen via fundraising. Met Kickstarter kon hij zowat 5,7 miljoen dollar ophalen (en dat was 3.7 miljoen meer dan wat hij voorop gesteld had). De strategie was ook goed doordacht. In ruil voor een dotatie kon je een poster van de film krijgen, filmtickets, een voice-mail bericht ingesproken door Kristen Bell tot zelfs een sprekende rol in de film, dit laatste voor het schappelijk prijsje van 10’000 dollar. Het zal je niet verbazen dat er heel wat rijkeluis zoontjes en dochtertjes in beeld komen opduiken. Maar goed, zolang de film er maar komt, en persoonlijk heb ik liever figuratie dan al te evidente product-placement.

Uiteindelijk is de film niet zo heel veel verschillend geworden als de serie en worden de visuele normen en de neo-noir filmstijl wel gehanteerd, tot zelfs verbeterd voor het grote scherm. Maar deze filmversie werd een flop en heeft niet lang in de bioscoop gelopen en een heel slechte beurt heeft gemaakt met hooguit een recette van 3.5 miljoen dollar. Maar verwacht wordt dat de DVD en Blu-ray release deze tegenvallende cijfers wel goed zal maken. Maar gezien de studio in deze film eigenlijk bitter weinig middelen in heeft geïnvesteerd, zijn er uiteindelijk niet echt veel potten gebroken.


veronica_mars_2013_pic01.jpgveronica_mars_2013_pic02.jpgveronica_mars_2013_pic03.jpg
© Warner Home Video

Toch moet ik bekennen dat deze stand-alone filmversie eigenlijk voornamelijk bestemd is voor de ingewijden van de Veronica Mars serie. De relaties tussen de personages zullen iets meer doorwegen met een achtergrond van drie seizoenen, dan met een paar minuten van introductie. Ook de veelzeggende smeulende blikken tussen Veronica en Logan, de grappen over het sterftecijfer van de Neptune High afgestudeerden of nog de discussies over de klassenstrijd, hebben net iets meer diepgang voor de mensen die de serie kennen. Maar ja, ik heb al bij al genoten van de serie en hoop stiekem op nog een nieuwe film. Op de Blu-ray zelf vinden jullie nog een fan made making-off filmpje, maar veel meer van bonussen zijn er niet te rapen.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 13 mei 2014

***Related Post***
29/06/2013: Kristen Bell HQ picture gallery

 


*** Veronica Mars trailer ***

3 Comments

 1. Julie

  Ik was een superfan van de serie geweest en heb de film ook gezien, en wat mij betreft mogen er nog films volgen.

  Reply
 2. MescaLiene

  Eigenlijk is de film geen flop, maar een gevolg van de fundraising waarbij backers die minstens 35 dollar in het project hebben geïnvesteerd al een filmticket kregen. Bijgevolg zijn er vele duizenden bezoekers gewoon gratis naar de film geweest.

  Reply
 3. gregory

  @MescaLiene: er zijn iets meer dan 91’000 backers. Als je er vanuit gaat dat iedereen effectief naar de film gaat en 15 dollar per filmticket rekent, dan zit je nog steeds maar aan 1,3 miljoen. Voeg daar de bioscoop opbrengst aan toe en je blijft nog steeds onder de 5,7 miljoen.
  Persoonlijk vond ik het een waardige afsluiter van de serie maar voor mij mag het ook ophouden na dit avontuur.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *