Old-school horror met The Drownsman

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar zopas is de trailer online gezet van de opkomende horrorfilm The Drownsman (2014) van Chad Archibald, een horrorregisseur die met weinig middelen er toch telkens in slaagt om onze aandacht te trekken. Ook al hebben zijn vorige horrorfilms (Neverlost, Kill) geen brokken kunnen maken lijkt deze prent toch iets overtuigender te zijn.

the_drownsman_2014_poster.jpg

Korte inhoud: Nadat Madison (Michelle Mylett) bijna verdronk in een meer, leeft ze in doodsangst. Niet in staat om te beschrijven wat er met haar is gebeurd tijdens de momenten dat ze onder water was, begint ze hydrophobia te ontwikkelen: een ver gevorderd stadium van watervrees. Verlamd door de traumatische ervaring, probeert Madison een punt te zetten op wat er is gebeurd, maar haar angst intensiveert en ze wordt geconfronteerd met de visie van een donkere figuur die haar dag en nacht achtervolgt. Nadat 4 van haar vriendinnen – Hannah (Caroline Korycki), Kobie (Gemma Bird Matheson), Lauren (Sydney Kondruss) en Cathryn (Clare Bastable) – getuige zijn van haar ellendige strijd beslissen ze haar te helpen met een onconventionele interventie, waarbij ze per ongeluk een sluisdeur openen naar een donkere plek waar geen van hen nog veilig is. Madison en haar vrienden duiken dieper in de donkere wereld van deze figuur die hen achtervolgt en meesleept naar een gruwelijke plek waaruit ze nooit kunnen ontsnappen.

Het is een klassieke boogeyman horrorprent à la A Nightmare on Elm Street (1984). En zoals het horrorgenre voorschrijft komen de actrices ook iets meer op de voorgrond dan de acteurs (cf. Halloween, Friday the 13th, A Nightmare on Elmstreet, The Excorcist, Alien, Carrie, …) – waarschijnlijk omdat vrouwen beter kunnen schreeuwen en angst uitstralen dan hun mannelijke evenknie – en hier hebben we effectief een vrouwelijk onderonsje. En het lijkt er op dat de actrices ook wel goed gecast zijn.

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de filmposter, die teruggreep naar die 80’ties horrorposters, maar ik ben minder in de wolken van de trailer. Het ziet er behoorlijk voorspelbaar uit en ik had net iets anders verwacht, ook al pakken ze uit met geweldige gruwelbeelden. Ik denk dat het budget rond de 3 miljoen dollar moet draaien (misschien zelfs minder) en hier pakken ze toch uit met ingewikkelde en dure visuals.


the_drownsman_2014_pic01.jpgthe drownsman,chad archibald,michelle mylett,caroline korycki,gemma bird matheson,sydney kondruss,clare bastable,a nightmare on elm street,horror
© Breakthrough Entertainment

De trailer hadden ze wel veel korter kunnen maken, en het einde met de Drowsman die zich omdraait hadden ze er wel moeten uitlaten. Het ontkracht een beetje deze demonische figuur. Dit hebben gezegd hoop ik wel dat deze prent ooit bij ons uitgebracht zal worden, wat helemaal nog niet zeker is. Zelfs in de States is het op dit moment koffiedik kijken naar een releasedatum. Het enige wat ik nu eigenlijk zou willen, is een exemplaar van deze poster in mijn badkamer 🙂

*** The Drownsman trailer ***

1 Comment

  1. Bent

    Doet inderdaad enorm denken aan de Freddy Krueger films. Was er trouwens ook zo geen scène in het bad?? Ik herinner me in ieder gevcal wel zo een affiche met Freddy’s hand die uitsteekt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *