Het einde van Breaking Bad op Blu-ray

Het was een beetje balen dat het 5de een laatste seizoen van “Breaking Bad” van Vince Gilligan in twee delen werd opgedeeld, All Hail the King en deze Remember My Name. Uiteindelijk telde het seizoen maar 16 episodes. Er zit ook niet echt een thematische breuk tussen beide delen en bij het bekijken van episode 9 is het toch wel wat zoeken naar wat er precies allemaal gebeurd was. De makers van deze Blu-ray hebben zelfs de moeite niet gekoesterd om voor ons een klein overzicht te maken van de belangrijke plotwendingen. Vergelijk dat maar eens met de Game of Thrones editie, waar niet alleen een samenvatting optie zit bij elke aflevering, maar ook nog eens een overzicht van de voorbije afleveringen.

breaking bad,vince gilligan,bryan cranston,aaron paul,jonathan banks,bob odenkirk,dean norris,betsy brandt

Korte inhoud: Het begint allemaal met een flash forward waarin we Walter White (Bryan Cranston) zien binnensluipen in zijn huis. Het huis is verlaten en met graffiti op de muur lezen we ‘Heisenberg’. Walter begeeft zich naar het stopcontact waarachter hij het staaltje met vergif zit. Het is vergif (ricin genaam) die hij had gemaakt en die iemand kan uitschakelen zonder bewijsmateriaal achter te laten. En dit zal een belangrijke element vormen in het groeiende conflict tussen hem en Jesse Pinkman (Aaron Paul). Die laatste heeft op een zeker ogenblik door dat hij gemanipuleerd werd door Walt en hij verdenkt er hem van de zoon van zijn vriendin te hebben vergiftigd.

En of dit nog niet genoeg is, sluit het net van de DEA zich rond de figuur van Walt White. Zijn schoonbroer Hank Schrader (Dean Norris) heeft een sterke aanwijzing en probeert bekentenissen af te dwingen. Dit zorgt ervoor dat zijn vrouw Skyler (Anna Gunn) zwaar onder druk wordt gezet door Hank en diens vrouw Marie (Betsy Brandt). En ook de kanker lijkt terug te komen. Veel crystal meth wordt er in dit laatste deel niet gekookt, maar aan spanning en verraad is er geen gebrek.

Ik heb van deze serie genoten en het is wel spijtig dat er hier uiteindelijk een einde aan komt. Anderzijds is het wel goed dat ze er een punt achter zetten alvorens de serie in herhaling valt, of erger nog, vervallen in wat de Amerikanen jumping the shark noemen. En voor wie van de serie geen genoeg kon krijgen is er binnenkort de spin-off serie Better Call Saul met Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) en Saul Goodman (Bob Odenkirk). De eerste aflevering wordt in november van dit jaar uitgebracht. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat dit zal geven. Hij was een heel innemend personage, maar of hij een geheel seizoen kan dragen lijkt ons sterk.


breaking_bad_season_5_pic01.jpgbreaking_bad_season_5_pic02.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Op de Blu-ray staan er opnieuw een boel extraatjes, te beginnen met audio-commentaar van cast en crew, alsook deleted en extended scenes, naast making-off reportages. We bevinden er ons nog extra filmpjes zoals de integrale bekentenis van Walt en Jesse, meer dan 15 afleveringen van Inside Breaking Bad, ongecensureerde cuts en nog veel meer. De Blu-ray release stelt dus zeker niet teleur en ligt al in de winkel vanaf 19 februari 2014.


*** Breaking Bad: Remember My Name promo trailer ***

***Related Posts***
07/08/2013: Breaking Bad seizoen 5 part 1 op Blu-ray
01/06/2013: Breaking Bad season 3 review
29/01/2011: Breaking Bad season 1 review
09/02/2006: Top 25 Beste TV-serie

2 Comments

  1. Thibaut

    Toch wel opmerkelijk hoe de serie s beëindigd. Je zou verwachten dat je een Walt zou zien die helemaal over de schreef gaat en Tony Montana-gewijs de boel zou opblazen. Maar uiteindelijk bleef hij zijn egoïstische zelve en – spoilerke – ging hij zelf nog Jesse gaan redden en hem de mogelijkheid geven hem neer te knallen, kwestie van boetedoening. Ik had misschien net iets meer vuurwerk verwacht voor een finale, maar al bij al heb ik er toh van genoten.

    Reply
  2. Java

    Voor mij was het wel een beetje van een tegenvaller, ik bedoel het personage van Jesse is een complete loser geworden en Walt is niet meer die grote bandito uit seizoen 4. Zit toch wel wat met gemengde gevoelens.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *