The Boken Circle Breakdown grijpt naast de Oscar

Het mocht alweer niet zijn voor de Belgen, verdomme toch! We waren er nooit zo dicht bij. Ik zag The Boken Circle Breakdown al de Oscar winnen. Maar goed, het is al een immense eer om genomineerd te zijn met een langspeelfilm, en niets belet Felix om het de komende jaren opnieuw te proberen. De Oscar voor Beste Buitenlandse Film ging naar de favoriet La Grande Bellezza (2013).

De avond werd in goede banen geleid door Ellen DeGeneres die het publiek in de kortste keren in de palm van haar hand had met welgemikte grappen. De eerste Oscar van de avond ging naar Jared Leto voor zijn briljante Mannelijke Bijrol in Dallas Buyers Club (2013). Leto stak meteen een lange speech af, waarmee hij ook nog eens verwees naar de problematiek in Oekraïne. Het zou in ieder geval geen landslide worden voor 12 Years a Slave (2013).


12_years_a_slave_best_picture_oscar.jpgalfonso_cuaron_gravity_oscar.jpg

En dit werd bevestigd door de volgende Oscar voor Beste Kostuums die naar The Great Gatsby (2013) ging. Ook de oscar voor Beste Make-Up ging naar Dallas Buyers Club, die goed op weg was om de verrassing van de avond te worden. En nadien was het wachten tot de volgende grote Oscar, met tussendoor een verlies van de Belgische Animatiefilm Ernest et Célestine aan de gedoodverfde winnaar Frozen (2013), en nog een zalige live-act van U2.

De Oscar voor Beste Klank Mix ging verdiend naar Gravity (2013), ook de Oscar voor Beste Klankmontage ging dan weer naar de film van Alfonso Cuarón. De oscar voor Beste Actrice in een Bijrol ging naar Lupita Nyong’o voor 12 Years a Slave, de eerste Oscar voor de grote favoriet van de avond.


jared_leto_dallas_buyers_club_oscar.jpgcate_blanchett_blue_jasmine_oscar.jpgmatthew_mcconaughey_dallas_buyers_club_oscar.jpglupita_nyong_o_12_years_a_slave_oscar.jpg

De Oscar voor Beste Fotografie ging naar Gravity (2013), die ondertussen al aan 3 Oscars zat. En ook de Oscar voor Beste Montage ging naar naar deze space-flim. En naast de Oscar voor Beste Kostuums, ging ook de Oscar voor Beste Production Design naar The Great Gatsby. De Oscar voor Beste Originele Score ging naar componist Steven Price voor Gravity. Beste Song ging dan weer naar de animatiefilm Frozen en spijtig genoeg niet naar het veel betere U2 nummer. De Oscar voor Beste Script Adaptatie ging naar John Ridley voor het script van 12 Years a Slave. De Oscar voor Beste Originele Script ging dan weer naar Spike Jonze voor de film Her (2013).

De Oscar voor Beste Regisseur ging zoals verwacht naar Alfonso Cuarón, die ondertussen aan 5 Oscars zit. De Oscar voor Beste Actrice ging dan weer verrassend naar Cate Blanchett voor Blue Jasmine (2013). De Oscar voor Beste Acteur ging opnieuw niet naar Leonardo DiCaprio, maar wel naar Matthew McConaughey voor Dallas Buyers Club. En zoals iedereen had kunnen denken won 12 Years a Slave de Oscar voor Beste Film.

De Film met de meest verzilverde Oscars was Gravity met maar liefst 7 Oscars. De grootste verliezers van de avond waren American Hustle (2013) met 10 Oscar-nominaties en Martin Scorsese’s The Wolf of Wall Street (2013) met 5 Oscar-nominaties. Beide films mochten met lege handen naar huis keren.

4 Comments

  1. Java

    Ik heb een bijzonder slechte streaming van de show. Iemand een beter adres waar ik de live-show op kan volgen??

    Reply
  2. Quantum

    Geen schitterend beeld maar de streaming is ok:
    http://www.stream2watch.me/live-tv/abc-live-stream

    Reply
  3. Daan

    Het zal eens tijd beginnen worden dat er een Belgische film de Oscar wint.

    Reply
  4. Aless

    Op ProSieben kon je de show live volgen 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *