Chris Pratt en Danny McBride in de running voor Knight Rider film

Al in 2006 waren er geruchten over een mogelijke Knight Rider (2014) film, gebaseerd op de gelijknamige populaire serie met David Hasselhoff. Maar het filmproject kwam maar niet van de grond. Nu lijkt de filmadaptatie opnieuw stuiptrekkingen te vertonen met een nieuwe casting en een nieuw script van Brad Copeland (Wild Hogs, Yogi Bear).

knight rider,david hasselhoff,chris pratt,danny mcbride,justin bruening,the a-team,macguyver,magnum pi,miami vice,brad copeland,21 jump street,evan goldberg

Het is allemaal verkeerd beginnen lopen met het idee om David Hasselhoff te laten opdraven en zijn voertuig aan zijn zoon zou geven. Een concept die later vertaald zou worden in een nieuwe tv-serie. Maar begin maar eens een filmscript te schrijven die voldoende screentime geeft aan Hasselhoff en tezelfdertijd het nieuwe hoofdpersonage niet overschaduwd. Orlando Bloom, die in aanmerking kwam voor de rol van de zoon had er in ieder geval geen zin in.

En zo werd het project op de lange baan geschoven. Mijn vermoeden is dat de stekker uit het project werd getrokken nadat de reboot-serie “Knight Rider” (2008), met een Ford Shelby GT500KR Mustang als paradepaardje, al na één seizoen werd afgevoerd. Lag ook een beetje in het verschiet gezien de serie eigenlijk niet goed genoeg was , de cgi bespottelijk slecht en hoofdacteur Justin Bruening weinig charismatisch. KITT had tot overmaat van ramp ook meer weg van een Transformer.

Maar volgens Schmoes Know zouden The Weinstein broers hun gewicht in de schaal hebben gelegd en met twee nieuwe namen voor de dag zijn gekomen. Geen Bloom of Hasselhoff, maar wel Chris Pratt in de rol van Michael Knight en Danny McBride als de stem van KITT. Het lijkt er dus wel op dat het een komediefilm zal worden, in dezelfde lijn als 21 Jump Street (2012), in plaats van een spannende actieprent. Maar als ze regisseur Evan Goldberg kunnen strikken als regisseur, kan dit nog leuk worden.

De Amerikaanse serie bestaat uit 90 afleveringen van 45 minuten lang, en liep van 1982 tot 1986. Een loepzuivere 80’ties serie, die in die periode furore maakte naast die andere actie-series zoals The A-Team en Miami Vice, waarvan ondertussen al filmadaptaties van bestaan. Nog een andere 80’ties tv-serie die verfilmd zou worden is Magnum P.I., maar deze mogelijke adaptatie is ook al een tijdje in comateuze toestand. Idem voor de MacGuyver film die op sterven na dood is.

Chris Pratt afbeelding uit Jurassic World © Universal Pictures Home Entertainment

***Related Posts***
07/10/2006: Knight Rider poster
02/09/2006: Orlando Bloom misschien Knight Rider
15/05/2006: David Hasselhoff maakt zich klaar voor Knight Rider film

3 Comments

  1. Kons

    Seth Rogen als KITT stem = kaskraker !!

    Reply
  2. Chris

    Concreet: dit wordt een film met een man die twee uur lang zit te discussiëren met zijn GPS. :s

    Reply
  3. Bennett

    Miami Vice vond ik nog de beste verfilming van een 80’s serie en op de tweede plaats misschien The A-Team. Wel spijtig dat ze het niet wat serieuzer willen aanpakken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *