Joe wordt misschien de beste Nicolas Cage film in jaren

Los van het feit dat Nicolas Cage wel onnoemelijk veel crappy films heeft gemaakt die zijn reputatie als Worst Actor heeft bevestigd, kan je niet ontkennen dat de onlangs 50-jarige acteur ook geniaal kan zijn mits hij in bezit is van het juiste script en de begeleiding van de juiste regisseur. En dat zou wel eens het geval kunnen zijn voor Joe (2013).

Joe poster review trailer poster Nicolas Cage film 2014

Korte inhoud: In de ruige wereld van een Texaans stadje poogt de ex-gevangene Joe Ransom (Nicolas Cage) zijn sombere verleden achter zich te laten. Hij leidt een bescheiden en rustig leventje. Overdag werkt hij bij een houtbedrijf en ’s nachts duikt hij in de alcohol. Maar wanneer de vijftienjarige Gary (Tye Sheridan) – een jongen die in het onderhoud van zijn zijn familie voorziet – in het stadje aankomt, wanhopig op zoek naar werk, heeft Joe een manier gevonden om te boeten voor zijn zonden. Hij neemt de beslissing om eindelijk eens iemands held te worden.

De regie van de film is in handen van de talentvolle Amerikaanse regisseur David Gordon Green, die vorig jaar de Silveren Beer won voor Beste Regisseur op het filmfestival van Berlijn voor de film Prince Avalanche (2013), maar vooral indruk heeft gemaakt met zijn drama George Washington (2000), een verhaal van een viertal tieners die zonder toezicht van hun ouders een vakantie in het zuiden van de Verenigde Staten doorbrengen. Als één van hen door een ongeluk om het leven komt, moeten ze elk op hun eigen manier hun verdriet, maar ook hun schuldgevoelens verwerken.

Joe werd gebaseerd op de roman van de ex-brandweerman Larry Brown en in scenario-vorm gegoten door Gary Hawkins. De korte inhoud van de film deed me wat denken aan Mud (2012) met Matthew McConaughey, over twee jonge jongens die een voortvluchtige tegenkomen en een pact smeden om hem te helpen onttrekken aan de individuen die hem opsporen en om hem te herenigen met zijn ware liefde.

Eindelijk een film waar Cage een beetje gestuurd wordt om niet meteen de geflipte autist uit te hangen, maar om het dramatische acteervermogen aan te spreken, zonder mond schuimende, oog draaiende Cage stuiptrekkingen. Hopelijk krijgen we de film hier ooit te zien in de bioscoop, maar tegenwoordig zijn we van niets meer zeker in België.


*** Joe trailer ***

3 Comments

 1. Fabian

  Het zou tijd beginnen worden dat hij nog eens in een film zit die de moeite waard is om te zien.

  Reply
 2. Stibbe

  Cage heeft zijn mometen. Vind em meestal wel goed acteren, een beetje een halve excentriek, maar dat maakt deel uit van zijn charme als acteur. Pacino heeft ook zijn trekjes.

  Reply
 3. anoniempje

  hij is wel een van de beste acteurs ooit hoor!!! dat hij af en toe ‘de autist’ uithangt, maakt hem juist anders dan alle anderen. hij kan het tenminste! hij kan de gekke zijn, de beschermende, de dramatische, avontuurlijke, en de aardige. Juist het veelzijdig zijn, maakt het vak moeilijk, maar hij is instaat er wat geweldigs van de kunnen creeeren, zonder dat het nep gaat lijken!!!!!!
  hij is mijn held xoxo

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *