Bradley Cooper in derde Lance Armstrong film

Acht jaar geleden waren al concrete plannen op een Lance Armstrong film met Matt Damon in de hoofdrol, maar deze plannen raakten niet echt van de grond gezien er ook niet echt een verhaal was, buiten een soort lofrede van een grote sportman.

Maar daar kwam uiteraard verandering in op 24 augustus 2012 toen het USADA zijn zeven toerzeges afnam naar aanleiding van een grootschalig dopingonderzoek. Het UCI ging niet in beroep en leek dus ook het grondig onderzoek te bevestigen, maar zij hadden zelf boter op hun hoofd en naar verluidt ook wel een Gedoogbeleid voeren voor bepaalde charismatische renners. Voor het publiek werd de schuldbekentenis concreet toen Lance bij Oprah Winfrey schuld bekende, maar terzelfdertijd zweeg hij over zijn mogelijke partners-in-crime, zoals Johan Bruyneel.

Vandaag zouden er maar liefst drie Lance Armstrong films op stapel staan. Zo zou Bradley Cooper ook al aan het onderhandelen zijn met Warner Bros om ofwel de hoofdrol te spelen of de rol van zijn ploegmaat bij US Postal Service, Tyler Hamilton. In het programma 60 Minutes klapte Hamilton uit de biecht over zijn triomfantelijke teamgenoot, en later ook op BBC HardTalk. Het is op dit ogenblik nog niet bekend wanneer Red Blooded American (20??) in productie zal gaan. Bradley zou in ieder geval de film mee helpen produceren. De film zou geschreven worden door Scott Z. Burns (The Bourne Ultimatum, Contagion, Side-Effects).

Terwijl het Matt Damon project is blijven steken zien we dat er ook een Lance Armstrong film op komst is met Ben Foster is de hoofdrol, naar een script van John Hodge (Trance en de Irvine Welsh adaptaties Trainspotting en de opkomende sequel Porno). Dit product zou dus wel eens gortig kunnen worden. De regie van deze biopic zou in handen zijn van Stephen Frears.

Maar ook J.J. Abrams is bezig met een Lance Armstrong film. Deze prent zou gebaseerd zijn op het boek Cycle of Lies: The Fall Of Lance Armstrong en uitgebracht worden door Paramount Pictures. Ik ben dus wel benieuwd welke film het meest zal onthullen. Enkel spijtig dat er geen film op komst is over de rol van het UCI.

***Related Posts***
23/01/2013: JJ Abrams wil leugens van Lance Armstrong op het witte doek
01/08/2005: Lance Armstrong vertolkt door Matt Damon?

2 Comments

  1. laserboy

    Kan een grootse film worden, maar evenzeer een gigantische farse. Hangt allemaal af van het soort regisseur die ze achter de camera zetten. Insider regisseur Michael Mann zou misschien wel geen slechte keuze zijn, of misschien wel Oliver Stone.

    Reply
  2. Noa

    Ik veronderstel dat Bradley zich dan ook wel zal volspuiten met EPO om toch een beetje vertrouwd te raken met het spul. Ben hier wel benieuwd naar. Nooit een grote wielerfan geweest maar dit kan uiteindelijk wel een sterk “misdaad” drama worden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *