Ben Hur remake in het vooruitzicht

En bij deze wordt er nog maar eens een filmklassieker onder de remake-trein gegooid. Het nieuwste slachtoffer is Ben Hur (1959) van William Wyler met een glansrol van Charlton Heston (zie pic). Ik heb de film recent nog gezien en ook al mocht er van mijn part gerust een paar minuten weggeknipt worden, is en blijft het een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Benieuwd of de nieuwe Noah (2014)-verfilming van Darren Aronofsky al even episch zal worden. Deze film zal in ieder geval de lat leggen voor deze Ben Hur (2015) verfilming.

ben hur,timur bekmambetov,charlton heston,william wyler,lew wallace

De gekke Rus Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter) zou in aanmerking komen om de film in goede banen te leiden, en gezien zijn reputatie verwacht je dan ook een prent volgestouwd met speciale effecten. De remake zou nog steeds gebaseerd zijn op Ben-Hur: A Tale of the Christ uit 1880 van Lew Wallace. Deze nieuwe remake zou in 2015 in de zalen moeten verschijnen. De rechten liggen bij filmmaatschappij MGM, die ook de film uit 1959 financierde.

Korte inhoud: Ben Hur vertelt het verhaal van de joodse prins Judah Ben-Hur en zijn vriend Messala, zoon van een Romeinse tollenaar. De twee zijn gedurende hun jeugd onafscheidelijk maar als Messala terugkeert na een studie in Rome, lijkt hij niet meer dezelfde en drijft de spot met Judah en zijn geloof. Hij weet een incident zo naar zijn hand te zetten dat Judah zelfs als galeislaaf wordt verkocht. Maar Judah overleeft een helletocht en zint op wraak, wat uitdraait op een bloedstollende wagenrace in het Romeinse hippodroom.

Een film van een dergelijk kaliber overleveren aan een regisseur die uiteindelijk maar geïnteresseerd is in frivoliteiten is toch wel krankzinnig. Waarom nog niet Michael Bay aangesteld, misschien had hij het personage nog sexy kunnen maken. Ik heb in principe niets tegen remakes, maar ze moeten wel voldoen aan de 5-punt-remake-regel, en deze film is al gebuisd op 2 punten (het is een klassieker, en de regisseur is twijfelachtig). Maar we zullen zien wat hij ervan bakt van zodra de eerste trailer in circulatie wordt gebracht. Hopelijk zal de film het beter doen dan “Ben Hur” de serie, die na één seizoen al werd afgevoerd. Het zal uitkijken worden naar de vervanger van Charlton Heston…enkel een grote naam zal misschien indruk kunnen maken.

4 Comments

 1. kristan

  Ik zou kunnen zeggen: “Handen af van classics!” Maar wie gaat deze film uiteindelijk gaan zien? Het origineel is gewoon onvervangbaar.

  Reply
 2. Salamander

  Ben ik de enige die Ben Hur een saaie film vond. Dus ja, waarom geen remake, zolang het verhaal wordt herschreven en Ridley Scott de film mag regisseren in plaats van die Timbur Smirnoff.

  Reply
 3. pieter Spit

  wat mij betreft: laar maar komen zonde franje of “verbeteringen”. De filmzaal loopt vol met de helle generatie 50+ en een zwik jongeren die nieuwschierig zijn. “Kassa” !

  Reply
 4. Thibaut

  Film is ondertussen al verplaatst naar 2016. Naast Morgan Freeman zijn er ook niet heel veel bekende namen aan verbonden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *