Batman in de Man of Steel sequel

Het zit er dus aan te komen, een Superman meets Batman film. Meer nog, dat zouden de plannen zijn voor de sequel op de reboot Man of Steel (2013) van Zack Snyder, Man of Steel 2 (2015). Het lijkt een waanzinnig idee, maar gezien de samenwerking met Christopher Nolan en scenarist David S. Goyer bestond er wel een waterkansje. Hoe ze dit zullen klaarspelen is nog niet helemaal duidelijk. De Nolan Batmanfilms zijn mijn inziens iets te realistisch voor een Superman, en Superman lijkt tevens iets te machtig en zou Batman overbodig maken. Maar laten we deze joint venture het voordeel van de twijfel geven.


man of steel 2 picture with batman aka The Dark Knight
© Warner Home Video

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt op de Comic-Con beurs voor een enthousiast publiek van 6500 comicfans, door niemand minder dan regisseur Snyder en Superman-acteur Henry Cavill. Snyder zei dat het officieel was, en dat iedereen de vervolgfilm kon verwachten. Er verscheen een schild van Superman met een Batman symbool, en meteen was het kot te klein. Warner Brothers kwam later voor de dag met een persbericht dat Man of Steel in 2015 in de zalen moet komen, en dat het een film zal worden met zowel Superman als Batman. De rol van Batman moet nog gecast worden, maar het zou me echt wel verbazen mocht Christian Bale hier iets mee wil te maken hebben. Waarom zou hij trouwens? Deze film heet Man of Steel 2, niet Batman vs Superman.

Ook al was ik zelf niet meteen in de wolken van de reboot, of toch niet van de eerste 15 en de laatste 40 minuten, maar de film bracht toch voldoende geld in het laatje om Warner Bros gerust te stellen dat de sequel een financieel gezonde investering is. De reboot die 225 miljoen heeft gekost bracht 635 miljoen dollar op. Het is in ieder geval duidelijk dat DC Comics een tegenhanger wil hebben op Marvels The Avengers (2012) die zomaar eventjes 1.5 miljard dollar heeft opgebracht. En ook zij plannen in dezelfde periode hun The Avengers: Age of Ultron (2015) uit te brengen, opnieuw in regie van Joss Whedon. Het verschil tussen deze twee films is dat Marvel eerst voor elke individuele held een film heeft ontwikkelt en nadien iedereen heeft samengebracht. DC Comics zou met elke nieuwe film een nieuwe held willen presenteren. En dit doet vermoeden dat ze zullen afwijken van wat Nolan heeft gedaan in de Dark Knight trilogie.


man of steel,man of steel 2,the dark knight,zack snyder,christopher nolan,the avengers 2,the avenger,joss whedon,dc comics,marvel,david s goyer,christian bale,henry cavill,emma thomas
© Warner Home Video

In ieder geval zal deze sequel ook geproduceerd worden door Christopher Nolan en Emma Thomas, die ook al achter de Dark Knight trilogie stonden. Werken met een dergelijk winnend team is nooit een slecht idee. Thomas ging zelfs nog een stap verder en benadrukte in haar persverklaring dat die Batman trilogie nog steeds onaangeroerd zal blijven en dat ze met deze film een andere richting uitgaan. Benieuwd welke richting dat zal worden… En of Lex Luthor nog steeds van de partij is, blijft ook nog open voor speculatie.

***Related Posts***
02/05/2014: We zijn nog niet klaar voor een R-rated versie van Batman
29/04/2014: Zack Snyder regisseert Justice League na Batman vs Superman
02/02/2014: Jesse Eisenberg is Lex Luthor, Jeremy Irons is Alfred
04/12/2013: Gal Gadot gecast als Wonder Woman in Batman vs Superman
19/11/2013: Lex Luthor en Nightwing vervoegen Batman vs Superman
28/08/2013: Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor
23/08/2013: Ben Affleck krijgt de rol van Batman
13/08/2013: Orlando Bloom getipt voor de rol van Batman
01/07/2013: Jon Hamm in de running voor Lex Luthor in Man of Steel 2
14/06/2013: Man of Steel review

10 Comments

 1. Pakman

  Ik zou het wel jammer vinden mocht Christian Bale niet terugkomen. Hij is een schitterende Batman geweest.

  Reply
 2. Bram

  In de comics was de eerste ontmoeting tussen Superman en Batman ook niet meteen een vriendschappelijk onderonsje. Superman wou Batman oppakken, maar hij dreigde met een bomaanslag. Nadien zijn de plooien wat gladgestreken.
  Het kostuum lijkt in ieder geval iets teveel op het Krypton-pak, wat helemaal onlogisch is voor het personage van Batman die geen buitenaards wezen is.

  Reply
 3. micha

  Ze hebben in Man of Steel de Superman veel te oppermachig gemaakt, dus nu denk ik ook wel dat een gewone Batman-figuur misschien iets te licht zal uitvallen. Tenzij Batman de brains wordt, een beetje zoals Lex Luthor.

  Reply
 4. Dougie

  Is er NU AL sprake van een Batman reboot?!? WTF!?

  Reply
 5. ruben

  Eigenlijk is dit wel het beste wat de franchise kan overkomen; De superman-villains zijn stukken minder interessant dan de Batman-villains.
  ma ja, superman is inderdaad wel oppermachtig :s

  Reply
 6. Kons

  Weet je wie wél Superman zou kunnen verslaan? Marvel helden (Ironman, The Hulk, Spider-Man,…) Maar dat is natuurlijk een NO GO voor DC Comics.

  Reply
 7. Pierke

  Als het om zuivere kracht gaat, zou de Hulk inderdaad Superman wel in de grond kunnen boren 🙂

  Reply
 8. Kristan

  Ben ik dan de enige die dit absurd vindt?? Superman verdient een eigen trilogie, net zoals Batman dat heeft gekregen. Een foute zet van DC.
  Trouwens, die twee figuren passen niet in één film. Batman mag dan ook slimmer zijn, Superman is sneller dan het licht en kan alles wel pareren. In in het geval van een samenwerking tussen Batman en Suêrman, in welke zin kunnen die twee elkaar helpen? Is Batman dan een side-kick ??

  Reply
 9. Dave

  @Kristan: De film zou gebaseerd zijn op The Dark Knight Returns, een vierdelige miniserie comics uit 1986, getekend door Frank Miller – met dit verschil dat Superman en Batman geen oude mannen zijn. Maar neen, het worden geen sidekicks van mekaar maar wel tegenstanders die elkander gaandeweg zullen vinden. Superman is pro-establishment, terwijl Batman eerder anti. Batman heeft echter wel de intelligentie om een armure te maken die bestand is tegen de superkrachten van Superman.
  Maar goed, het blijft een krankzinnig idee om die twee in één film te willen steken.

  Reply
 10. Brecht

  Moet kunnen, hoewel je dan waarschijnlijk veel scenes zal hebben met Superman die op Batman zit te wachten. De ene verplaatst zich met de snelheid van het licht, de andere met zijn batmobiel.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *