Lex Luthor en Nightwing vervoegen Batman vs Superman

En het nieuws over een mogelijke Lex Luthor rol in de opkomende Batman vs. Superman (2015) duikt weer de kop op. Eerder werd Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor, maar dat bleek een vals gerucht te zijn want de acteur in kwestie was hiervoor zelfs nooit aangesproken. Nu lijkt dat regisseur Zack Snyder zelfs zijn pijlen te hebben gericht op Lost-acteur Terry O’Quinn.

lex luthor,nightwing,Zack Snyder,batman vs superman,man of steel,Gene Hackman,The Avengers,the avengers age of ultron,Adam Driver,Penn Badgley,Ezra Miller,wonder woman,Terry OQuinn

Het heeft er dus alle schijn van dat we naast Wonder Woman nu ook een Lex Luthor zullen aantreffen. De casting van Terry O’Quinn is op zich geen slechte keuze, ook al loop ik zelf niet meteen warm van de keuze. Quinn is verre van een slecht acteur, maar een Gene Hackman zal hij niet worden.Hij heeft niet die panache die Hackman of zelfs een Spacey hebben. Begin 2012 was er zelfs nog een losgeslagen gerucht dat Bradley Cooper de criminele kaalkop Luthor zou gaan spelen, maar gelukkig werd dit snel ontkend.

Het wordt dus geen gewone Man of Steel sequel, maar eerder een soort prequel op de Justice League film die van 2014 werd verschoven naar 2017. Een soort DC versie van The Avengers (2012), waarmee Marvel echt wel mee scoorde aan de box-office en waarvan The Avengers: Age of Ultron (2015) binnenkort in de zalen komt. Inderdaad, op hetzelfde moment als Batman vs. Superman, weliswaar met meer dan 2 maanden uit elkaar.

De film zal geen directe adaptatie worden van Frank Miller’s The Dark Knight Returns, maar zal er wel zijn inspiratie uit halen. We zullen een verbitterde en oudere Batman zien die zweert bij het vigilante principe, tegenover een meer idealistische klassieke en iets meer naïeve Superman. Hoe Luthor, Wonder Woman en Night Wing betrokken zullen zijn in het plots is op dit ogenblik nog niet bekend. In ieder geval is het wel een slimme zet van de makers om Batman iets ouder te maken en zo de afstand iets te vergroten van de Nolan films die ons nog veel te fris in het geheugen zitten.

Naast Wonder Woman zien we nog een karakter opduiken, met name Nightwing, die een side-kick van Batman zou worden. Acteurs Adam Driver, Penn Badgley
en Ezra Miller komen allen in aanmerking voor de rol. Ik kijk in ieder geval al uit naar die hete comic-zomer van 2015.

Gene Hackman in Superman 1978 © Warner Home Video

***Related Posts***
02/05/2014: We zijn nog niet klaar voor een R-rated versie van Batman
29/04/2014: Zack Snyder regisseert Justice League na Batman vs Superman
02/02/2014: Jesse Eisenberg is Lex Luthor, Jeremy Irons is Alfred
04/12/2013: Gal Gadot gecast als Wonder Woman in Batman vs Superman
28/08/2013: Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor
23/08/2013: Ben Affleck krijgt de rol van Batman
13/08/2013: Orlando Bloom getipt voor de rol van Batman
22/07/2013: Batman in Man of Steel 2
01/07/2013: Jon Hamm in de running voor Lex Luthor in Man of Steel 2
14/06/2013: Man of Steel review

1 Comment

  1. Kons

    Terrence Stamp zou een uitstekende Lex Luthor zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *