Green Lantern scenarist Michael Green werkt aan Blade Runner 2

Het was al een tijdje duidelijk dat er geen Blade Runner remake zou komen, maar eerder een prequel of sequel. Nu werd zopas bekend dat Michael Green het scenario aan het schrijven is voor een Blade Runner 2. Ok, ik ben al blij dat Damon Lindelof hier met zijn pollen van blijft, maar konden ze werkelijk niemand beters vinden dan de Green Lantern scenarist?!

Volgens de collega’s van Deadline zitten ze wel nog steeds in een onderhandelingsfase met ondermeer regisseur Ridley Scott die mogelijks de sequel in goede banen moet leiden. Waarom het allemaal zo lang duurt is ook niet meteen duidelijk. Hampton Fancher, de scenarist van de eerste Blade Runner (1982) film zou ook al een poging hebben ondernomen tot een sequel-verhaal, maar daar was niemand echt onder de indruk van.


blade runner,blade runner 2,ridley scott,harrison ford,Michael Green,Hampton Fancher,philip k dick,Robopocalypse,Gods and Kings,Rutger Hauer
© Warner Home Video

Inspiratiebron Philip K. Dick is er niet meer dus op zijn talent zullen we geen beroep meer kunnen doen. Maar in Hollywood lijken ze toch veel vertrouwen te hebben in het schrijfvermogen van Michael Green. Hij zou ook al werken aan het script van die andere comic-book held The Flash. Hij zou ook betrokken zijn bij het scenario van Robopocalypse (20??) van Steven Spielberg, alsook de Mozes-film Gods and Kings (20??).

In de originele film speelde Harrison Ford een zogenoemde ‘blade runner’, een speciale geheim agent, die vier supergeavanceerde robots moet opsporen die een ruimteschip hebben gekaapt en nu op aarde op zoek zijn naar hun ontwerper. De leider van deze ‘replicants’ werd gespeeld door Rutger Hauer. Of deze acteurs al dan niet aan bod zullen komen in de sequel is nog koffiedik kijken. Ze zijn er in tussentijd in ieder geval niet jonger op geworden. Wanneer de film precies in de zalen verwacht kan worden is ook nog niet bekend, maar ik heb zo het gevoel dat we nog een paar jaartjes zoet zijn. In ieder geval kunnen ze heel veel kanten uitgaan met het verhaal. Mensen die het boek Do Androids Dream of Electric Sheep? hebben gelezen zullen meteen al heel wat ideeën hebben welke paden de makers kunnen bewandelen.

***Related Post***
06/03/2011: Een Blade Runner prequel of sequel
28/02/2006: Top 10 Favourite 80ties Movies
27/08/2004: Wetenschappers herschikken de Top 10 van de beste SF

1 Comment

  1. Gilles

    Ik heb minder problemen met een Star Trek sequel, er waren al van in het begin verschillende films, dan met een Blade Runner sequel. Het verhaal was af, waarom hier nu nog een aanhangsel te maken. Zonder Harrison Ford zou ik het zowiezo fout vinden. Maar de acteur ga je toch niet meer in actie-scènes steken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *