The Borgias krijgt geen 4de seizoen wegens te hoge kost

Ook al kreeg de tv-serie “The Borgias”, over de schandaalpaus Alexander VI, heel wat lovende kritieken van de pers, komt er een vervroegd einde aan de reeks. Volgens de collega’s van Deadline zou het gebrek aan financiële middelen de oorzaak zijn waarom het derde seizoen, waarvan op 16 juni in de VS de laatste aflevering loopt, ook het laatste seizoen zal zijn.

the borgias,neil jordan,Jeremy Irons,François Arnaud,Sean Harris,Colm Feore,Holliday Grainger,the tudors,Holliday Grainger,Michel Muller,David Oakes

Korte inhoud: In het begin van de serie sterft Paus Innocentius VIII. De familie Borgia staat in deze tijd in hoog aanzien en Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) heeft kans om paus te worden. Door omkoping met behulp van zijn zoon Cesare (François Arnaud) en handlanger Micheletto (Sean Harris), wordt Rodrigo Borgia uiteindelijk gekozen tot paus Alexander VI, maar tegen de wil van veel andere kardinalen, onder wie kardinaal Della Rovere (Colm Feore). Met behulp van zijn familie probeert paus Alexander zijn vijanden uit te schakelen. Onder meer Borgia’s dochter Lucrezia (Holliday Grainger) was “slachtoffer” van dat beleid: driemaal moest zij in een voor de paus lucratief huwelijksbootje stappen.

Ondertussen verzint kardinaal Della Rovere een plan om de paus af te zetten. Hij reist door heel Italië en Frankrijk om bondgenoten te zoeken. Hij slaagde erin om koning Karel VIII van Frankrijk (Michel Muller) over te halen in ruil voor de aanspraak op de troon van Napels, dat bondgenoot is geworden door een huwelijk van Sancha van Aragon met Juan Borgia (David Oakes), Cesare’s 7 jaar jongere broer. Het hoogtepunt van het tweede seizoen is dat Karel een leger opzet tegen de Borgia’s.

De website citeert de Ierse regisseur van de reeks, Neil Jordan, die de verantwoordelijkheid bij de voor de Amerikaanse zender Showtime te hoge productiekosten. Normaal zouden er 4 seizoenen moeten zijn, die aansluit op het heerschap van “The Tudors”. Nu zou er gespeculeerd worden over een mogelijke Borgias film die het 4de seizoen zou samenvatten, en uiteindelijk minder zou kosten dan alle afleveringen samen. Persoonlijk denk ik dat een 2 uur lange historische film naar Hollywood-normen niet noodzakelijk minder zou kosten dan één seizoen. In het derde seizoen van The Borgias zien we dat Rodrigo en Cesare hun meningsverschillen hebben bijgelegd en klaar staan om een koninkrijk op te richten in Italië. Het wordt afwachten wanneer en waar we de serie ook kunnen zien, want dat is natuurlijk ook wel een probleem van veel series. Mensen krijgen ze met moeite te zien en gaan deze dus downloaden, met NUL inkomsten voor de makers.


*** The Borgias season 3 ***

4 Comments

 1. SickPuppie

  Ik heb al veel van die series gekocht, maar je kan uiteraard niet alles gaan kopen. Het gebeurt wel eens dat ik een paar afleveringen download gewoon om te zien of het de moeite is. Maar ja, het zal er wel mee te maken hebben. Dit hebben gezegd heeft Game of Thrones daar dan blijkbaar geen problemen mee, en die serie wordt toch ook massaal gedownload…

  Reply
 2. Dougie

  Knappe serie, uitstekende vertolkingen en je ontdekt er ook een pak historische figuren. Jammer dat het doek moet vallen, maar dat de dalende kijkcijfers van het derde seizoen in de States hier niets mee te maken hebben zou me toch wel verbazen.

  Reply
 3. joten

  Niet verkeerd, maar eerlijk gezegd vond ik de serie “Borgia” http://www.imdb.com/title/tt1736341/ heel wat beter, zowel de verhaallijnen als het acteren, de decors…

  Reply
 4. peggy

  Zo spijtig dat het doek over deze prachige serie vervroegd moet vallen, zonde. Voor mijn part mochten er nog wat meer seizoenen bijkomen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *