Breaking Bad seizoen 3 op Blu-ray

Een paar jaar geleden hebben we hier op De FilmBlog de topserie “Breaking Bad” van Vince Gilligan besproken. Nu heeft Sony Pictures het derde seizoen uitgebracht op 8 mei 2013, zowel op DVD als op Blu-ray. Als grote fan van de serie konden we niet nalaten dit zalige derde seizoen in de verf te zetten.

breaking bad,Vince Gilligan,Bryan Cranston,Anna Gunn,Giancarlo Esposito,David Costabile,Aaron Paul,Dean Norris

In het derde seizoen heeft Walter (Bryan Cranston) een wens om zijn familie samen te brengen, maar Skyler (Anna Gunn) zit nog steeds met vermoedens over het dubieuze dubbelleven van haar man. Walter hoopt dat zijn bekentenis over zijn meth labo, de band met zijn gezin opnieuw kan verstevigen. Maar al die onthullingen pakken compleet anders uit dan verwacht en Skyler vraagt de scheiding aan. De drug-baas Gus (Giancarlo Esposito) biedt Walter een som van 3 miljoen dollar aan voor drie maanden van zijn diensten. Hij wil Walter zelfs een gloednieuwe productiefaciliteit aanbieden en een assistent, Gale (David Costabile). Ondertussen verkoopt Jesse (Aaron Paul) volop meth.

Hank (Dean Norris) werkt dan weer samen met de DEA om Jesse na te trekken en krijgt langzaamaan voldoende bewijsmateriaal om een arrestatie te maken. Jesse is hier niet mee opgezet en dreigt Walter aan te geven als hij zou worden vastgezet. Walter komt dan op het idee om zijn assistent te laten vervangen door Jesse. Maar eenmaal in de lab begint Jesse meth te stelen om deze op zijn eigen te gaan verkopen. Tijdens zijn rehab sessies ontmoet Jesse tevens een vrouw met wie hij een affaire zal hebben. Walter help Jesse te ontsnappen aan de wraak van Gus, wat ervoor zorgt dat Gus het vertrouwen verliest in Walter en Gale inschakelt om zijn job over te nemen. Zijn handlanger krijgt de opdracht om Jesse en Walter uit te schakelen.

Het derde seizoen wordt ook leuker met de introductie van een nieuwe drug lord. Er komt meer dreiging en de relatie die Walter heeft met een flik, maakt alles nog intenser. De serie schuwt het geweld niet en maakt ook duidelijk dat meth produceren en dealen geen “leuke” bezigheid is. Drugs dealen gaat gepaard met heel wat risico’s en verscheurt mensenlevens. Er steken ook heel wat dilemma’s de kop op, alsook heel wat morele vraagstukken. Elke aflevering van het derde seizoen laat ons verlangen naar de volgende en de emoties vliegen hier de pan uit, om nog maar te zwijgen over de cliffhanger op het einde van het seizoen.


breaking bad,vince gilligan,bryan cranston,anna gunn,giancarlo esposito,david costabile,aaron paul,dean norris,betsy brandt,rj mittebreaking bad,vince gilligan,bryan cranston,anna gunn,giancarlo esposito,david costabile,aaron paul,dean norris,betsy brandt,rj mitte

In tegenstelling tot vele andere series blijft Breaking Bad de voetjes op de grond houden en gaat niet in overdrive. De chemie in de film blijft ook vrij accuraat. Alle scripts worden nog steeds nagelezen en bewerkt door een chemicus aan de Universiteit van Oklahoma. Ze maken ook de juiste keuzes. Jesse had eigenlijk na het eerste seizoen moeten sterven, maar gezien het sterk acteerwerk en de “chemistry” tussen Aaron Paul en Bryan Cranston, hebben ze de rol van Jesse verder uitgewerkt. En in het derde seizoen gaan Jesse en Walter echt wel de foute toer op.

Op de Blu-ray staan meer dan 3 uur extraatjes, dus een editie om niet te missen. Op 5 afleveringen vinden we tevens de audio-commentaar van Vince Gilligan, Bryan Cranston, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte en anderen. Maar ook podcasts en deleted scenes.


*** Breaking Bad season 3 trailer ***

***Related Posts***
28/01/2011: Het eerste seizoen van Breaking Bad
09/02/2006: Top 30 TV-series

4 Comments

 1. Douglas

  Ik vind het goed dat ze episode per episode schrijven en geen concept op voorhand hebben uitgewerkt en dit gaan uitmelken. Je weet nooit precies waar het verhaal ons naar toe brengt. En het zijn de karakters die een geslaagde serie maken, zelfs de neven-personages, en hier zijn de nevenpersonages vaak even sterk als de hoofdkarakters. Zalige serie !

  Reply
 2. Bennett

  Deze wordt gewoon met elk seizoen beter en beter. Vooral het acteerwerk blijft van een hoog niveau.

  Reply
 3. laserboy

  Ik vond het 3de seizoen zelf een beetje teleurstellend. Ik had de indruk dat de scenaristen op het einde van hun inspiratie zaten en heel wat vulsel in hun verhaal dumpten om alles te rekken tot 13 episodes. Minder actie, veel saaie plotwendingen. Vond seizoen 1 & 2 toch veel beter.

  Reply
 4. Karel

  Heb het nooit ervaren als vulsel. Voor mij blijft Breaking Bad één van de meest originele en onvoorspelbare series die er bestaan. Een donkere serie met humoristische ondertoon. Zalig!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *