Natalie Portman had niet veel zin in Thor 2: The Dark World

Het ziet er naar uit dat Chris Hemsworthbinnenkort weer met zijn hamer zal zwaaien in de opkomende sequel Thor 2: The Dark World (2013). De film wordt deze keer geregisseerd door Alan Taylor, een tv-serie regisseur die nog eens een langspeelfilm mag maken.

thor,thor 2,the dark world,Alan Taylor,Kenneth Branagh,jack ryan,Patty Jenkins,Brian Kirk,Christopher Eccleston,natalie portman,Anthony Hopkins,Chris Hemsworth

Eigenlijk had de film geregisseerd moeten worden door Patty Jenkins (Monster) toen duidelijk werd dat Kenneth Branagh zijn energie zou steken in Jack Ryan (2013) en Brian Kirk ook al problemen had met zijn “drukke agenda” (ook al heeft hij eigenlijk niet al teveel grootse dingen gedaan in tussentijd). Maar Patty had heel wat creatieve meningsverschillen, en naar verluidt zou ze de sequel een meer down to earth en dramatische toon willen geven die mijlenver stond van de versie van Branagh. En dat was niet meteen naar de zin van Marvel die haar aan de deur had gezet. Actrice Natalie Portman, die de rol van Thors vriendinnetje speelde, was hier echter niet mee opgezet en had veel zin om ook af te zien van een deelname aan de sequel. Dit tot een advocaat langskwam met een contract waarom Portman verplicht werd om deel te nemen. Het is voor haar dus niet meteen met de volle goesting.

Korte inhoud: Na de gebeurtenissen in The Avengers strijdt Thor (Chris Hemsworth) om de orde te herstellen in de kosmos. Maar een oud ras van Duistere Elven onder leiding van de wraaklustige Malekith (Christopher Eccleston) wil het universum in duisternis onderdompelen. Wanneer zelfs Odin (Anthony Hopkins) en Asgard niet opgewassen zijn tegen deze vijand, zal Thor zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd moeten aangaan, die hem opnieuw zal herenigen met Jane Foster (Natalie Portman) en hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.

Ik vond de eerste Thor (2011) film nog best te doen, zeker gezien de comic er zo goed als ‘onverfilmbaar’ uitzag. Branagh heeft voor zijn eerste comic-adaptatie toch een sterke beurt gemaakt, met een aantrekkelijk hoofdpersonage en voldoende humor zonder te vervallen in de kolder. Thor is een film die zijn mannetje staat tussen de andere Marvel films. Laten we hopen dat de sequel nog een betere beurt maakt. De poster ziet er in ieder geval al stevig uit.

*** Thor: The Dark World trailer #2 ***

***Related Posts***
07/06/2011: Thor review
14/04/2011: Vier goddelijke dames in Thor
15/12/2010: Thor wordt de nieuwe Flash Gordon
02/02/2009: Disney koopt Marvel voor 4 miljard dollar
14/07/2009: Natalie Portman wordt het meisje van Thor
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
02/10/2008: Kenneth Branagh regisseert Thor
13/05/2008: Brad Pitt voor Thor?

2 Comments

  1. johan

    Ik vond de 1e Thor film helemaal niks. Vooral slechterik Hiddleston presteerde maar matig. Gelukkig deed hij een veel betere job in Avengers. Met Hemsworth hebben ze in ieder geval visueel de perfecte moderne Thor. Ook heel knap hoe ze zijn outfit uit de comic naar het hedendaagse witte doek vertaald hebben zonder dat deze er idioot uit ziet.

    Reply
  2. Brecht

    Ik ben eigenlijk niet echt onder de indruk van de Thor 2 trailer. Hopelijk wordt de 2de trailer veel beter.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *