Weird Science van John Hughes krijgt remake

Kan je zomaar een remake maken van de films van John Hughes? Het zijn vintage films uit een welbepaalde periode in onze filmgeschiedenis en in een specifieke stijl in beeld gebracht. Nochtans is er een remake op komst van Weird Science (1985). Er was al in de jaren een flauwe tv-serie tv-serie (vijf seizoenen lang!), maar nu zou er dus een echte remake van de film op stapel liggen.

John Hughes,weird science,breakfast club,Michael Bacall,Joel Silver,Gemma Arterton,Hayley Atwell,Kate Beckinsale,Kelly Brook

Korte inhoud: Gary Wallace is allesbehalve populair en wordt door de meisjes op school als een absolute nul behandeld. Hij blijft dan ook vaak thuis om op zijn computer te spelen of met zijn vriend Wyatt video’s te kijken. Als de twee jongens op een avond de film Frankenstein hebben gezien, krijgen ze het lumineuze idee om een aantal foto’s van mooie vrouwen via een scan in de computer te plaatsen. Het experiment wordt echter harde realiteit als er na een enorme explosie een bloedmooie vrouw in de kamer staat.

Het script van de nieuwe Weird Science film zal worden geschreven door Michael Bacall, bekend van zijn scenario’s voor Scott Pilgrim vs. the World (2010), Project X (2012) en 21 Jump Street (2012) . En het ziet er naar uit dat de makers er een R-rated film van willen maken in plaats van een PG13 zoals de oorspronkelijke film. Dus verwacht ik iets meer borsten en billen en iets minder gevatte én situationele humor, in dezelfde lijn als The Hangover films.

Toch vreemd dat ze net deze John Hughes prent hebben uitgepikt en bijvoorbeeld niet The Breakfast Club (1985), waarover al een tijdje sequel geruchten waren. Buiten het feit dat Joel Silver de film zal produceren, weten we er uiteindelijk nog heel weinig over. De hoofdrollen in de originele film waren voor de Britse Kelly LeBrock, Anthony Michael Hall en Ilan Mitchell-Smith. Ook Robert Downey jr. had een klein rolletje in de film.

Qua Britse upper class babe denk ik meteen aan Gemma Arterton. Zij zou een goede vervanger zijn van de seksbom Kelly LeBrock. Ook Hayley Atwell zou in aanmerking kunnen komen, of nog Kate Beckinsale en Kelly Brook. Mochten er nog suggesties zijn, laat maar komen.


*** Weird Science (1985) trailer ***

2 Comments

  1. Gilles

    Rebecca Hall misschien? Of Keira Knightley?

    Reply
  2. SickPuppie

    Keira Knightley? Sorry, maar die heeft wel niet veel borsten en dat zou voor deze film dus compleet niet passen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *