Killer Crow wordt nieuwe Quentin Tarantino project

Er zit een nieuwe oorlogsfilm in de pijplijn voor Quentin Tarantino. Na zijn controversiële en schitterende spaghetti western Django Unchained (2012) speelt de regisseur met het idee een nieuw deel van zijn bloederige alternatieve historische trilogie te maken, in navolging op zijn Inglourious Basterds (2009) en Django Unchained.

De nieuwe film zou Killer Crow heten. Het zou gaan over een groep van misbruikte zwarte soldaten die tijdens de invasie van Normandië in 1944 deserteren en naar Zwitserland vluchten. Op hun pad schakelen ze elke blanke officier en soldaat uit met alle middelen die voorhanden zijn. Dit zou dan het derde deel vormen van zijn revisionistische geschiedschrijving. Tarantino zei het volgende in een interview:

Ik weet niet precies wanneer ik het zal doen, maar het materiaal laat wel een trilogie vermoeden. Mijn oorspronkelijke idee voor Inglourious Basterds was dat dit [Killer Crow] het hoofdverhaal zou worden binnen de kleinere verhaallijnen die nu de basis vormen van de film. De manier waarop Lt Aldo Raine (Brad Pitt) een Apache-strooptocht voert tegen de nazi’s zou er een gelijkaardige tocht zijn van zwarte soldaten. Oorspronkelijk had het een soort miniserie kunnen worden, maar toen werd Inglourious Basterds toch een filmversie.

Ik heb dus al het verhaal op papier, nu moet ik enkel nog een tweede deel schrijven. Ik ben dus bijna klaar om alles op film te zetten. Naar verluidt zou Jamie Foxx en Samuel L. Jackson al in aanmerking komen voor een rol in deze prent, of wat had je gedacht. Ook Christoph Waltz en Brad Pitt zouden van de partij kunnen zijn.

Tarantino lijkt dus goed op weg om opnieuw heel wat heilige huisjes in te trappen en heel wat mensen in het harnas te jagen. Er zit trouwens ook nog een andere threequel te wachten, met name Kill Bill part 3 (20??) met Uma Thurman. Maar deze film zou dus blijkbaar nog een beetje moeten wachten. Maar wees op je hoede. Het zou niet de eerste keer zijn dat Tarantino een ballonnetje oplaat zonder dat er daadwerkelijk een film volgt (remember The Vega Brothers). Het zal maar pas definitief zijn wanneer de camera’s aan het draaien zijn.

2 Comments

  1. bart

    Ik zit in ieder geval niet te wachten op nog een nieuwe Kill Bill film, dus ben ik wel blij met de spin-off, mocht het er ooit van komen. Een Vega Brothers film had anders ook wel leuk geweest.

    Reply
  2. Arjen

    Ben echt wel benieuwd naar Django Unchained. Ik lees er heel veel positieve kritieken over, met uitzondering van Spike Lee die blijkbaar moeite heeft met films over rassenhaat die niet door hem gemaakt zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *