Godzilla’s en Transformers in Pacific Rim van Guillermo del Toro

Enerzijds is het duidelijk dat deze film komt van iemand met een enorme passie voor het genre, anderzijds blijf ik op mijn honger zitten, na het zien van de trailer van Pacific Rim (2013) van Guillermo del Toro. Het lijkt er wel op dat Robot Jox (1989) zonet een 200 miljoen dollar facelift heeft gekregen in deze Transformers vs. Godzilla-Michael-f#ckng-Bay-achtige film met de BWAAAAAM klank uit de trailer van Inception (2010) die ze hebben vervangen door de BWIIIIIIING (enough already !!).

Pacific Rim,guillermo del toro,Rinko Kikuchi,Charlie Hunnam,Robot Jox,Travis Beacham,Clash of the Titans,Transformers,At the Mountains of Madness,tom cruise,universal,hp lovecraft,Idris Elba,Ron Perlman,industrial light and magic,Battleship

Korte inhoud: Wanneer legioenen van monsterlijke wezens, beter bekend als Kaiju, aan het zeeoppervlak verschijnen, begint er een oorlog dat miljoenen mensenlevens zal kosten en de mensheid terug in de prehistorie dreigt te storten. Massieve robots, genaamd Jaegers, moeten redding bieden. Deze metalen reuzen worden gecontroleerd door twee piloten. Maar de Jaegers blijken een maatje te klein tegenover het geweld die uit een portaal komen 8 kilometer diep in de oceaan. Alle hoop berust nu in twee andere piloten een niet-geteste stagiair (Rinko Kikuchi) en een voormalige piloot (Charlie Hunnam), die samen de legendarische, maar schijnbaar verouderde Jaegers moeten besturen vanuit de toekomst.

Del Toro is een geniale visionair, en ook al heb je met vorige films als Real Steel (2011) en de Transformers trilogie een bittere smaak overgehouden, denk ik (hoop ik) dat we de regisseur kunnen vertrouwen. Dit lijkt op een film die elke teenager van zit te dromen. Of er ook voldoende vlees en bloed aan deze mechanische cgi-monsters hangt (figuurlijk dan) om een volwassen publiek aan te spreken, valt nog te bezien. Het scenario is afkomstig van Travis Beacham (Clash of the Titans) die niet meteen een groot talent is op vlak van karakter-ontwikkeling, maar anderzijds is het wel een project waar hij al een tijdje op gewerkt heeft.

Del Toro zat eigenlijk op een ander project, met name At the Mountains of Madness van horror auteur H.P. Lovecraft, met Tom Cruise in de hoofdrol en James Cameron als producer. Maar Del Toro kon maar niet tot een overeenkomst komen met Universal. De regisseur wou niet besparen op het productiebudget van 150 miljoen dollar en had ook geen zin om zijn R-rated film die hij voor ogen had af te zwakken naar een PG-13. Bijgevolg heeft hij zich gestort op Pacific Rim waar hij al een tijdje mee bezig was in het idee de film te produceren. Tom Cruise was ook betrokken in deze productie, maar werd uiteindelijk vervangen door de zwarte acteur Idris Elba. Later kwam daar Ron Perlman bij.

Del Toro heeft deze film gedraaid op de Red Epic met de peperdure Zeiss Ultra Prime Lenzen en wou in eerste instantie de film niet opnemen of converteren naar 3D, maar nadien is er dan toch een conversie gekomen. Voor de visuele effecten deed hij beroep op Industrial Light & Magic, een onderdeel van Lucas Films die ondertussen werd opgekocht door Disney. Dus is het naast een Warner Bros/Legendary Pictures, nu ook een heel klein beetje Disney (ook al zullen ze dat niet op de affiche zetten).

Maar wat heb je met al die visuele effecten, als het verhaal op de ballen trekt. Ik vertrouw Del Toro wel dat hij zal kunnen overtuigen met zijn sfeerschepping, maar ik hoop dat Travis Beacham een beter script heeft kunnen uitwerken dan dat van Clash of the Titans (2010). Ik zou niet willen dat dit de Battleship (2012) van 2013 zal worden. Zonder de naam van Del Toro op de affiche zou ik waarschijnlijk nog niet hebben omgekeken naar deze trailer…nu ja, de rocket punch was wel kweetnie hoe COOL!!. Nu wordt het afwachten tot 17 juli 2013.


*** Pacific Rim trailer ***

4 Comments

  1. Bram

    Lijkt me wel een leuk filmpje te worden, die brug-scène is echt wel indrukwekkend. Die eerste trailer zal wel met de bedoeling gemaakt zijn om te teasen, de tweede trailer zal wel wat meer verhaal en karakters belichten.

    Reply
  2. Julie

    Dit ziet er echt wel dom uit !

    Reply
  3. yves

    lijkt mij godzilla met avatar erbij. slecht tot op het bot!

    Reply
  4. Bob

    Guillermo goes fucking Michael Bay level stupid, and I like it 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *