Boardwalk Empire seizoen 2 op Blu-ray

Een van de betere series van het moment is de HBO serie Boardwalk Empire en het tweede seizoen ligt vandaag in de winkelrekken. En jawel, het tweede seizoen is zelfs nog beter dan het eerste. Er zijn 12 afleveringen om je vingers van af te likken met een glaasje whisky en een vette sigaar.

Boardwalk Empire,Steve Buscemi,Michael Pitt,Michael Stuhlbarg,Vincent Piazza,Anatol Yusef,Stephen Graham,Terence Winter,Kelly Macdonald

Korte inhoud: Atlantic City,1921. Aan de vooravond van de drooglegging heeft Enoch ‘Nucky’ Thompson (Steve Buscemi) de macht in handen in ‘de grootste speeltuin ter wereld’: Atlantic City. Na hun gesjoemel tijdens de burgemeestersverkiezing lijken Nucky en de jonge WO I – veteraan Jimmy Darmody (Michael Pitt) de stad compleet in hun zak te hebben. Ze verliezen echter de controle als Nucky wordt gearresteerd wegens verkiezingsfraude en vrienden en familieleden beginnen te twijfelen aan hun loyaliteit. Ondertussen wachten gangsters Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg), Lucky Luciano (Vincent Piazza), Meyer Lansky (Anatol Yusef) en Al Capone (Stephen Graham) hun kans af om nog wat stoelpoten onder Nucky weg te zagen …

Het is opnieuw een product van Terence Winter die eerder de succesvolle serie The Sopranos heeft gemaakt. De inzet is voor alle personages een stuk verhoogt in de tweede reeks. De surrogaatzoon van Nucky, James ‘Jimmy’ Darmody, groeit uit tot een rivaal van zijn vader en de rivaliserende bendes maken hier gretig gebruik van om de machtigste man uit Atlantic City van zijn voetstuk te duwen. Het is een machtsstrijd met sluwe plannen, diep verraad en nieuwe ambitieuze mannen die op de voorgrond treden. De dramatische boog ligt een stuk hoger in vergelijking met het eerste seizoen, met een pak meer verrassende ontwikkelingen zoals de positie van Margaret Schroeder (Kelly Macdonald) die steeds meer haar plaats begint op te eisen.

Hoe kan het ook anders dat je met een dergelijke talentvolle cast een ijzersterk verhaal kan neerzetten. Elk van de vele personages in het nieuwe seizoen krijgt zijn moment van glorie. Iedereen die afschrik was door de trage opbouw van de eerste seizoen zal hiervan opkijken. Alle investeringen die zijn gebeurd hebben in het tweede seizoen hun vruchten afgeworpen. Het is en blijft een grootse en wreedaardige drama-serie voor een volwassen publiek. Maar het is niet alleen een serie die het verstand prikkelt, maar zeker ook het hart.


boardwalk empire,steve buscemi,michael pitt,michael stuhlbarg,vincent piazza,anatol yusef,stephen graham,terence winter,kelly macdonaldboardwalk empire,steve buscemi,michael pitt,michael stuhlbarg,vincent piazza,anatol yusef,stephen graham,terence winter,kelly macdonaldboardwalk empire,steve buscemi,michael pitt,michael stuhlbarg,vincent piazza,anatol yusef,stephen graham,terence winter,kelly macdonald
boardwalk empire,steve buscemi,michael pitt,michael stuhlbarg,vincent piazza,anatol yusef,stephen graham,terence winter,kelly macdonaldboardwalk empire,steve buscemi,michael pitt,michael stuhlbarg,vincent piazza,anatol yusef,stephen graham,terence winter,kelly macdonaldboardwalk empire,steve buscemi,michael pitt,michael stuhlbarg,vincent piazza,anatol yusef,stephen graham,terence winter,kelly macdonald
© Warner Home Video

Naast de DVD en de Blu-ray verschijnt er een exclusieve box met seizoen 1 en 2 op DVD met een Boardwalk Empire whisky flacon er bij. Zo kan je – net zoals Nucky – je eigen drank meesmokkelen op om het even welk feestje. Want zoals Jimmy zei: “You can’t be half a gangster. Not anymore.”


*** Boardwalk Empire season 2 trailer ***

***Related Posts***
30/03/2015: Boardwalk Empire seizoen 5
27/08/2014: Boardwalk Empire seizoen 4
29/08/2013: Boardwalk Empire seizoen 3
29/01/2012: Boardwalk Empire seizoen 1

4 Comments

 1. Paul

  Ik ben een grote fan van Boardwalk empire. Kijk al uit naar het derde seizoen. Eén van mijn favoriete karakters is ondertussen wel gesneuveld, maar ik ben toch benieuwd naar wat komen zal.

  Reply
 2. Bennett

  Ben ook wel benieuwd naar het nieuwe seizoen. Vond het 2de wel iets beter dan het eerste seizoen. Steve Buscemi is zaaaaalig.

  Reply
 3. micha

  Zalige serie, eerste seizoen gezien op één week tijd.

  Reply
 4. bert

  Ben ondertussen al seizoen 4 aan het volgen en het begint opnieuw ijzersterk. Blijft voor mij in mijn top 5 van beste tv-series. En goed nieuws dat het 5de seizoen er ook zit aan te komen !

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *