24 film uitgesteld na gelddispuut

Er was al sprake van 24 film in 2005, maar het enige wat er is gekomen was een soort Redemption (2008) proloog in regie van tv-regisseur Jon Cassar. Het was geen slechte oefening, maar eigenlijk enerzijds was de film niet in real time, en viel het scenario toch wat licht uit.

24,jack bauer,kiefer sutherland,touch,shooter,training day,antoine fuqua,fox,redemption,Nagasaki Deadline,Jon Cassar

Maar ondertussen wordt er weer druk gespeculeerd over een “24” film. Regisseur Antoine Fuqua, bekend van Training Day (2001) en Shooter (2007), is nog in gesprek om de tv-serie te verfilmen. De 45-jarige Kiefer Sutherland was van 2001 tot 2010 te zien in de tv-serie als terroristenbestrijder Jack Bauer. De acteur is ook te zien in de nieuwe serie “Touch”, die ook door tv-zender van Fox wordt uitgezonden.

Maar nu blijkt dat de productie zou uitgesteld zijn vanwege onenigheid over het budget. Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland zou ook niet tevreden zijn met de twee miljoen dollar die hij voor de film krijgt, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Filmmaatschappij Fox wil niet meer dan dertig miljoen dollar besteden aan 24, maar de makers denken zelf aan een bedrag tussen 45 en zestig miljoen dollar. Sutherland, die de film ook produceert, ligt bovendien met Fox in de clinch over zijn honorarium. De acteur wilde vijf miljoen dollar om wederom in de huid te kruipen van speciaal agent Jack Bauer. Filmmaatschappij Fox bood een miljoen. Sutherland schroefde zijn eis terug naar drie miljoen, waarna Fox twee miljoen bood.

Het ziet er dus naar uit dat de film nog niet snel in productie zal gaan, maar als het enkel maar een discussie is om geld, denk ik wel dat de film er hoe dan ook zal komen. Of de fans staan te wachten op een filmversie van de serie is nog maar de vraag. De laatste seizoenen waren iets teveel van het goede, en je had echt de indruk dat de scenaristen op het einde van hun Latijn waren gekomen, en er dringend nood was aan nieuw bloed. Trouwens zit er al een gelijkaardige film aan te komen, genaamd Nagasaki Deadline, met een FBI agent die op jacht is naar terroristen.

***Related Posts***
01/12/2009: “24” season 8 teaser trailer
12/08/2008: 24 Redemption proloog
24/05/2006: Dag 5 van “24” eindigt veelbelovend
09/02/2006: Top 25 Beste tv-series

1 Comment

  1. Rene van den Abeelen

    Het is eigenlijk sowieso onzin om een speelfimversie van 24 te maken. Waar het bij 24 om ging was dat Het Gebeurde in 1 etmaal en dat je dat hele etmaal voorgeschoteld kreeg. 24-de-bioscoopfilm wordt ‘gewoon’ een actiefilm. Wellicht met bekende gezichten uit de serie, maar daar houdt het mee op.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.