Nieuwe Blue Lagoon remake

Ik heb het romantische drama The Blue Lagoon (1980) nooit gezien, maar gezien ze plannen hebben voor een remake zal ik misschien uitkijken naar de nieuwe versie. Het nog vrij onbekende gezicht Indiana Evans gaat de iconische rol van Brooke Shields spelen in de tv-remake Blue Lagoon (2012). Evans wordt vergezeld door een andere nieuwkomer, Brenton Thwaites. De film gaat over twee gestrande tieners op een onbewoond eiland. De ex-Bondgirl Denise Richards zal de moeder van Evan’s personage spelen terwijl Christopher Atkins, die in het orgineel de hoofdrol naast Shields speelde, een bijrol zal vertolken.

Korte inhoud: Dean (Brenton Thwaites) en Emma (Indiana Evans) zijn twee kinderen die schipbreuk lijden en aanspoelen op een exotisch, tropisch eiland. Samen met de knorrige zeeman proberen ze te overleven. Na zijn dood, groeien de twee op en leren stap voor stap voor zichzelf te zorgen. De kinderen groeien op in totale onwetendheid van de rest van de wereld en begrijpen ook niets van zaken als seksualiteit. Emma raakt in paniek als ze voor het eerst ongesteld raakt. Emotionele gevoelens en fysieke veranderingen rijzen als ze pubers worden en verliefd worden op elkaar. Echter: niet alles op hun eiland is even paradijselijk als het lijkt.


the blue lagoon,blue lagoon,indiana evans,brooke shields,brenton thwaites,denise richards,henry de vere stacpoole,return to the blue lagoon,milla jovovichthe blue lagoon,blue lagoon,indiana evans,brooke shields,brenton thwaites,denise richards,henry de vere stacpoole,return to the blue lagoon,milla jovovichthe blue lagoon,blue lagoon,indiana evans,brooke shields,brenton thwaites,denise richards,henry de vere stacpoole,return to the blue lagoon,milla jovovich

Maar eigenlijk zijn de Blue Lagoon remakes eigenlijk niet zo bijzonder nieuw. Er zijn er ondertussen al een paar gemaakt, te beginnen in de jaren 20 met de stomme film The Blue Lagoon (1920). Daarna kwam er de naoorlogse The Blue Lagoon (1949). Deze twee eerste films blijven nog erg trouw aan het boek van Henry De Vere Stacpoole. Nadien de 80ties versie, en uiteindelijk was er nog Return to the Blue Lagoon (1991) met Milla Jovovich. Met de versie van 2012 begint de film al aan zijn vierde levenscyclus en zo krijgt elke generatie wel zijn eigen versie

De oorspronkelijke films zijn eigenlijk een romantische interpretatie van het Adam en Eva verhaal, maar gaandeweg werd het meer een verhaal over de ontluikende seksualiteit. De versie uit de jaren 80 veroorzaakte destijds, ondanks een “body double” voor Brooke Shields, veel controverse wegens de talrijke naaktscenes. Brooke Shields was destijds 14 jaar oud toen de film werd opgenomen. Benieuwd wat ze er van zullen bakken met de nieuwe versie.

1 Comment

  1. arjen

    Geen van deze films gezien, maar is dan ook zo’n typische film die enkel meisjes kunnen vatten, niet?

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *