Sin City 2 en Machete Kills komen uit in 2013

Goed nieuws! De opnames van de stripverfilming Sin City 2 (2013), het vervolg op de uitstekende Sin City (2005), gaan dit voorjaar van start. Dat heeft regisseur Robert Rodriguez laten weten op het filmfestival South by Southwest (SXSW) in zijn woonplaats Austin in Texas. De opnames starten vlak na die van Machete Kills (2013), het vervolg op Machete (2010), waarmee ook is bevestigd dat die actiefilm eraan komt.

machete machete kills,Sin City,Sin City 2,robert rodriguez,frank miller,SXSW,the spirit,Mickey Rourke,Brittany Murphymachete machete kills,Sin City,Sin City 2,robert rodriguez,frank miller,SXSW,the spirit,Mickey Rourke,Brittany Murphy

“Je hebt altijd meerdere films in ontwikkeling, waarvan er misschien eentje doorgang vindt”, zei de 43-jarige Rodriguez. “Ditmaal werd toevallig alles tegelijk goedgekeurd. We zijn waarschijnlijk bezig met de montage van Machete Kills terwijl we Sin City 2 aan het opnemen zijn.” De filmmaker bereid zich alvast voor op een koele zomer, binnen tussen de green screens.

Rodriguez bevestigt tevens dat, zoals al breed werd aangenomen, Sin City 2 is gebaseerd op de strip A Dame to Kill For van Frank Miller. Diens werk vormde ook de inspiratie voor de eerste Sin City film, op zo een manier dat Rodriguez zich verplicht voelde om Miller als co-regisseur aan te duiden. Zo kreeg de comic-schrijver meteen de smaak te pakken en wou zelf zijn films regisseren. Maar dit liep nogal ongelukkig af met de regie van The Spirit (2008), die op menig Top 10 Worst Movies of 2008 kwam te staan. Schoenmaker blijf bij je leest, en dat deed hij nadien ook. Bijgevolg wordt Sin City 2 geen co-realisatie meer.

De sequel zal ook nog eens twee verhalen van Miller gebruiken die nog niet zijn uitgegeven in een comic. Dat belooft. Over de personages is er wel nog geen zekerheid, anders dan dat de onverwoestbare Marv, in de eerste film gespeeld door Mickey Rourke, weer terugkeert. Blijkbaar volstond zelfs zijn executie niet in de eerste film om hem uit de weg te ruimen. Rourke heeft echter al meermaals aangegeven weinig zin te hebben in nog maar eens urenlang in de make-up stoel te zitten. Actrice Brittany Murphy is in 2009 overleden en er is ook nog niet duidelijk of haar personage opnieuw In de film zal voorkomen.

1 Comment

  1. Bart

    Ik vond Machete toch wel wat tegenvallen. Ik had het gevoel dat Rodriguez een beetje over zijn hoogtepunt heen was. Waarom trouwens een sequel maken van Sin City? Wat gaan ze nu vertellen wat we nog niet hebben gezien in de eerste film? Het beste aan de film is de stijl en het universum, niemand ligt wakker van het verhaal.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *