The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn posters+teaser

We hebben twee nieuwe posters van de opkomende The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011), in beeld gezet door Steven Spielberg met de hulp van Peter Jackson als executive producer.

Het zal met zijn productiebudget van 135 miljoen niet de duurste film worden, maar wel een kostelijke. De duurste film ooit zal die andere film zijn van Peter Jackson, met name The Hobbit 1&2 (2012-) die met zijn 500 miljoen dollar ($360M productiebudget + $140M marketing) de James Cameron film Avatar (2009) ($237M productiebudget + $223M marketing) zal onttronen.


tintin,The Adventures of Tintin,The Secret of the Unicorn,Steven Spielberg,Peter Jackson,the hobbit,avatar,Jamie Bell,Andy Serkis,motion-capture,The Polar Express,Janusz Kaminski,john williams,Daniel Craig,simon pegg,Nick Frosttintin,The Adventures of Tintin,The Secret of the Unicorn,Steven Spielberg,Peter Jackson,the hobbit,avatar,Jamie Bell,Andy Serkis,motion-capture,The Polar Express,Janusz Kaminski,john williams,Daniel Craig,simon pegg,Nick Frost

Korte inhoud: De jonge verslaggever en avonturier Tintin (Jamie Bell) ontmoet voor het eerst kapitein Haddock (Andy Serkis). Ze gaan samen op zoek naar de schat van Haddocks voorvader, Francis Haddock. Maar zij zijn niet de enigen die de schat willen vinden. Ze zullen daarom eerst een groot aantal tegenstanders en struikelblokken moeten overwinnen, voordat ze de schat zullen vinden én het geheim van de eenhoorn kunnen ontrafelen…

De Tintin film wordt een 3D motion capture animatiefilm gebaseerd op het werk van de Belg, Hergé. De look van de film zal fotorealistisch zijn en niets vergeleken met The Polar Express (2004). Het scenario van de film werd geschreven door Steven Moffat, Edgar Wright en Joe Cornish, die hun script baseerden op The Crab with the Golden Claws, The Secret of the Unicorn en Red Rackham’s Treasure. Spielberg had de filmrechten al gekocht in 1983 na de dood van de auteur. De digitale effecten worden verzorgd door Weta Digital, het digitale broertje van de Weta Workshop, die voor de belichting aanwijzingen kregen van Janusz Kaminski. De muziek is dan weer van John Williams.

In de andere hoofdrollen zien we ondermeer Daniel Craig als de piraat Red Rackham en de twee detectives Simon Pegg als Inspector Thompson en Nick Frost als Thomson. De film zou op 23 december 2011 in de zalen moeten draaien. De vraag aan ieders lippen is nu waar de wereldpremière zal doorgaan… in België?


*** teaser trailer ***

***Related Posts***
20/09/2008: Tintin wordt te duur voor Universal
12/03/2007: Spielberg heeft interesse in Kuifje

3 Comments

 1. Brechten

  Ben ik erg benieuwd naar, vooral omdat ik de meeste van die albums zelf heb gelezen. Wordt zeker wel een beetje nostalgisch. Hopelijk hebben ze veel lessen getrokken uit de fouten van Beowulf.

  Reply
 2. De topper

  Ben wel benieuwd naar deze film, al ben ik geen Fan van Tin Tin, maar met Spielberg en Jackson kan het bijna niet fout gaan.

  Reply
 3. julie

  Hier kijk ik ook naar uit. Heb zowat alle albums gelezen tot zelfs de tekenfilms op tv. Veel beter dan al die Jommekes, Suske & Wiske of Nero’s.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *