Venom film in de maak, de eerste Spider-Man spin-off

Wat niet veel mensen weten is dat lang voordat Sam Raimi op het idee kwam om Venom te introduceren in Spider-Man 3 (2007), er al plannen waren voor een stand-alone Venom film. Maar deze spin-off over één van de grootste schurken in de wereld van Peter Parker, is er tot op heden nooit van gekomen. Regisseur Gary Ross was er het dichtst bij in 2009, maar hij ging uiteindelijk aan het werk bij The Hunger Games (2012). En vandaag wordt het project weer opgerakeld en zo te zien gaan ze er nu wél werk van maken

Het is ondertussen wel duidelijk geworden dat de grote meerderheid van de fans de Sam Raimi versie van Venom niet meteen konden smaken, al had dit vooral te maken met de zware ontgoocheling van de derde film. Regisseur Josh Trank, bekend van de film Chronicle (2012), krijgt nu een kans om als eerste een Spider-Man spin-off film te maken. Volgens Crave Online is Trank momenteel in onderhandeling met Sony Pictures om de regie op zich te nemen en deze dodelijk zwarte symbiose op het witte doek te brengen. Dat dit project nu het daglicht kan zien zal waarschijnlijk ook te maken hebben met de komst van The Amazing Spider-Man (2012).


venom,spider-man,the amazing spider-man,josh trank,chronicle,sony,spin-off,spider-man 3

Uiteraard is er op heden nog geen duidelijkheid over de casting, al zijn alle bronnen toch quasi zeker dat Topher Grace, die te zien was in Spider-Man 3, zijn rol van Eddie Brock niet zal hervatten. Zelfs het scenario van Jacob Aaron Estes, die werd geschreven in de periode dat Gary Ross nog in de running was, wordt naar de prullenmand verwezen. Blijkbaar zou Venom is zijn versie iets te weinig villain zijn geweest naar de smaak van de studio.

Venom is uiteindelijk een slijmerig wezen die zich, als een tweede huid, hecht aan Spider-Man. Als deze ontdekt dat Venom een kwaadaardige ziel heeft gaat het tweetal uit elkaar. Het zwarte slijmerige parasiterende organisme hecht zich vervolgens aan Eddie Brock die daarmee de grootste vijand van Spider-Man wordt. Venom wordt in de strips geassocieerd als zijnde een schurk, maar kan ook worden bekeken als een soort anti-held, en deze lijn willen de makers ook volgen. Daar Trank met een beperkt budget en een vrijwel onbekende cast een hit wist te scoren, maakt de keuze voor hem zeer verklaarbaar. Maar of een Venom film zonder Spider-Man een kans maakt is nog maar de vraag. Ik ben er in ieder geval wel benieuwd naar.

***Related Post***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review

2 Comments

  1. Snuff

    Moet dan Peter Parker op een gegeven moment ook niet komen aandraven in de film, of gaan ze het verhaal wat aanpassen. Maar lijkt me wel een goed idee. Maar in alle eerlijkheid vond ik Venom eigenlijk nooit goed passen in het Spider-Man universum. Kwam eigenlijk meer uit de wereld van Spawn e.d., zelfde kan gezegd worden van Carnage.

    Reply
  2. Brechten

    Ze hadden Venom goed neergezet in Spider-Man 3, alleen te weinig. Voor de doorsnee hardcore fan zal het nooit goed genoeg zijn, maar op zich was er niets mis mee.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *