We Bought a Zoo van Cameron Crowe

We Bought a Zoo,Cameron Crowe,matt damon,Thomas Haden Church,Scarlett Johansson,Patrick Fugit,Carla Gallo,Stephanie Szostak,Elle Fanning,Sigur Ros,Elizabethtown,jerry maguire,Water for ElephantsHet heeft 6 jaar geduurd maar hier is dan uiteindelijk de nieuwe prent van regisseur Cameron Crowe (Jerry Maguire, Almost Famous, Vanilla Sky), en het ziet er naar uit dat het opnieuw een feelgood dramatische komedie is geworden. We Bought a Zoo (2011) gaat over een vader die met zijn gezin naar het platteland trekt en er een vervallen zoo heropbouwt. Een film met een origineel scenario gebaseerd op waar gebeurde feiten.

Korte inhoud: ‘We Bought a Zoo’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die een vervallen dierentuin op het Engelse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Benjamin moet behalve voor tijgers, leeuwen en andere exotische dieren ook voor zijn stervende vrouw (Scarlett Johansson) zorgen…

Het is duidelijk een acteursfilm met naast Matt Damon ook rollen voor Thomas Haden Church, Scarlett Johansson, Patrick Fugit, Carla Gallo, Stephanie Szostak en Elle Fanning (die al evenveel acteurstalent blijkt te hebben als haar iets oudere zusje).

Wel grappig dat ze opnieuw de muziek van Jonsi (lid van Sigur Ros) hebben gebruikt voor de trailer, nadat deze al gebruikt werd in Slumdog Millionaire en Children of Men. Bij het zien van de trailer had ik tevens het gevoel naar een nieuwe Jerry Maguire te kijken met een idealistisch hoofdpersonage dat zich volledig werpt in het onbekende.

Crowe heeft niet zo heel veel films gemaakt en heeft maar één keer de pedalen verloren, en dat was met Elizabethtown (2005). Ja, het is melodrama, maar Crowe is wel diegene die alles net dat tikkeltje meer pit kan geven.

Ik ga deze film gaan zien, al was het maar om Water for Elephants (2011) door te spoelen. De film komt op 15 februari 2012 in onze zalen.

3 Comments

 1. Gregg

  Matt Damon heeft veel weg van Russell Crowe in deze film. tziet eruit als een echte feelgood tearjerker.

  Reply
 2. fabian

  Los van de zoo is dat eigenlijk een heel standaard Hollywood filmpje met een formule script. Maar Matt Damon maakt zelden slechte films, dus ga ik deze toch wel gaan zien.

  Reply
 3. julie

  Mooie trailer, precies iets voor mij :p

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *