300: Rise of an Empire wordt prequel of sequel

Een vervolg kon niet uitblijven na het succes van 300 (2006), ook al schoot er uiteindelijk niet veel meer over van de 300 Trojanen die het aan de stok kregen met een leger opgetutte en gemaskerde janetten uit Perzië. En dus werd er geopteerd voor een prequel in plaats van een sequel, genaamd 300: Rise of an Empire (2013).

De details over de film zijn nog heel schaars, maar de prent zou gebaseerd zijn op een nieuwe comic van Frank Miller. Scenarist Kurt Johnstad zou alles in een verfilmbaar verhaal gieten met de medewerking van Zack Snyder, die gezien zijn drukke agenda met de nieuwe Superman film de regie zal overlaten aan Noam Murro (Smart People). Het verhaal zou zich afspelen 10 jaar voor de gebeurtenissen in 300, en hoofdzakelijk de focus leggen op Xerxes en zijn greep naar de macht in Perzië. Gezien er heel wat kritiek was op dit personage, omdat hij iets teveel androgyne kenmerken had, ben ik benieuwd of ze diezelfde lijn zullen aanhouden.


300,Battle of Artemisia,prequel,zack snyder,gerard butler,Noam Murro,die hard 5,John Moore,Lena Headey,Rodrigo Santoro

Who the hell is Noam Murro? Ik ben zelf ook wat verward door de keuze gezien de man eigenlijk nog maar één langspeelfilm heeft gemaakt, en dan nog een flauwe komedie met Sarah Jessica Parker. Maar als we de berichten mogen geloven hebben we hier te maken met een geniale regisseur en zou hij tevens verantwoordelijk zijn voor de live-action cinematics van het Halo game. Hij zou tevens in aanmerking zijn gekomen voor de regie van Die Hard 5 (2012), maar deze film is ondertussen naar John Moore (Max Payne, The Omen remake, Behind Enemy Lines) gegaan. Hmm, kijk, die regisseur had misschien ook een betere keuze geweest voor deze visuele 300 prequel.

Maar bij de terugkerende cast kunnen we alvast Gerard Butler en Lena Headey rekenen, die een klein rolletje zouden spelen. Benieuwd of ze opnieuw zullen beroep doen op Rodrigo Santoro voor de rol van Xerxes.

***Related Posts***
09/12/2009: 300 op blu-ray
03/07/2009: Gerard Butler tekent voor 300 vervolgfilm
11/03/2007: 300 niet zomaar vorm boven inhoud
27/01/2007: 300 op Imax
10/08/2006: Spartanen trekken ten strijde

5 Comments

 1. jakob

  Wel raar dat ze een prequel maken en dan maar Gerard Butler een kleine rol geven. In ieder geval was ik niet helemaal onder de indruk van 300. De film begon heel sterk, maar verzwakte aanzienlijk naar het einde toe.

  Reply
 2. Fred

  Zack Snyder regisseert niet ?! Kan misschien nog een goeie film worden ?

  Reply
 3. margot

  300 vond ik maar niets. Veel herhaling en middenweg moest ik echt beginnen geeuwen. Sommige dialoogscènes zijn trouwens behoorlijk belachelijk. Een nieuwe film met een andere regisseur kan enkel maar beter worden.

  Reply
 4. Gregg

  Waarom toch altijd die prequels??

  Reply
 5. Joris

  Ben ik de enige die de eerste film maar een saaie bedoening vond. En nu een vervolg? Pff

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *