The Bourne Legacy zonder Jason Bourne

Er komt dus wel degelijk een Bourne 4 film, genaamd The Bourne Legacy (2012), maar in tegenstelling tot eerdere berichten zal het niet met Matt Damon zijn, noch met regisseur Paul Greengrass.

De nieuwe regisseur van dienst is Tony Gilroy, de scenarist van de vorige 3 Bourne films. De man heeft ook al wat regie ervaring met het uitstekende Michael Clayton (2007) en de ietwat teleurstellende Duplicity (2009). Of hij ook talent heeft om een actiefilm te regisseren zal binnenkort wel duidelijk worden.

De hoofdrol zou vertolkt worden door Jeremy Renner die een agent speelt die van dezelfde opleiding heeft genoten als Jason Bourne. Volgens de laatste berichten zou Oscar Isaac de rol spelen van Number 3, een gehersenspoelde moordenaar. Ook Rachel Weisz zou van de partij zijn in een nog onbekende rol. De villain in de film zou dan weer vertolkt worden door niemand minder dan Edward Norton. Het zou me tevens niet verbazen dat Matt Damon effectief op een gegeven moment in de film opduikt.

Ik blijft het in ieder geval vreemd vinden dat er een nieuwe Bourne film komt, ZONDER Jason Bourne. De reden hiervoor was dat Universal kost wat kost een film moest maken anders zouden ze de rechten verloren hebben. Een beetje een belachelijke situatie, maar zoiets viel ook al te beurt aan Superman. Anderzijds ben ik wel tevreden dat het gemaakt wordt door diegene die de vorige Bourne-films schreef en dat ze niet van plan waren een reboot te maken. Eigenlijk zou je het kunnen omschrijven als een soort spin-off. Of deze film evenveel succes zal hebben als een Matt Damon/Jason Bourne film zou me echter flink verbazen. Wie wil nu een James Bond film zien, zonder James Bond maar wel met 008? Misschien hadden ze deze film wel een andere titel moeten geven…

***Related Posts***
01/03/2009: The Bourne Ultimatum review
26/02/2008: Bourne 4 met Matt Damon en Paul Greengrass ?
01/04/2007: The Bourne Ultimatum van Paul Greengrass
15/03/2006: Greengrass regisseert The Bourne Ultimatum
20/02/2006: Nog meer Bourne films na de trilogie ?
16/03/2005: Matt Damon opnieuw in The Bourne Ultimatum
16/03/2005: The Bourne Supremacy review

5 Comments

 1. arjen

  Het is zeker niet uitgesloten dat er nog een Bourne-film komt met Matt Damon en Paul Greengrass, maar gezien er nog geen duidelijkheid was en de scenarist al een scenario had die hij zelf wou verfilmen hebben ze dan maar deze film gelanceerd om zo de rechten niet te verliezen.

  Reply
 2. fabian

  ?? En wat, die lijdt ook aan geheugenverlies?? Een Bourne film zonder Jason Bourne is als een Batman film met alleen maar Robin. Ik snap ook niet waarom ze dit niet gewoon een andere titel geven. Bijvorbeeld: ‘Treadstone’ of zoiets.

  Reply
 3. jurgen

  Waarom een spin-off als Matt Damon nog steeds fit genoeg is om de rol te hernemen en je uiteindelijk geen genie moet zijn om een 4de Bourne film uit te schrijven. Zoals Alex zegt, het is een formulefilm geworden met hier en daar een nieuwe wending, een nieuwe stad, een nieuwe vijand.

  Reply
 4. tc

  Waarom moet er uberhaupt een 4de film komen, ze hebben nu een mooie trilogy gemaakt. Voor velen verpesten ze het wanneer ze er een james bond achtig iets van gaan maken, en het zo gaan uitmelken. Natuurlijk wil je niet dat een andere maatschappij er vandoor gaat met de rechten, maar het is beter dat anderen een flop maken dan dat je zelf ook nog de vorige films gaat verpesten.

  Reply
 5. greet

  Dit is gewoon belachelijk. Terwijl het boek wel gewoon met Jason Bourne is.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *