Nieuwe Killer Elite poster !

killer elite,jason statham,robert de niro,clive owen,debuut,gary mckendry,transporter,the killer elite
Een actie-thriller met Robert De Niro, Jason Statham en Clive Owen, wie kan daar nu tegen zijn? Op zich kan dit enkel maar vonken geven. Maar dan kreeg ik de trailer te zien en begon ik spontaan te schaterlachen met de gebruikte soundtrack en de inhoud van de beelden.

Killer Elite (2011) pakt in het begin van zijn trailer uit met based on a true story. Dit is tevens wat het boek, The Feather Men, claimt. Maar auteur Ranulph Fiennes werd op de vingers gewezen door het Departement van Defensie in de UK. Blijkbaar zou het boek een samenraapsel zijn van zaken die nooit zijn gebeurd, maar dat hier en daar wel een aantal gegevens zijn waarin de schrijver zijn inspiratie zocht. Maar dat maakte voor de Ierse regisseur Gary McKendry niet veel uit. Alles wat zijn film meerlegitimiteit kon geven was meegenomen. En neen, deze film is geen remake van de Sam Peckinpah film The Killer Elite (1975).

Korte inhoud: Danny (Jason Statham) is een ex-Navy Seal die serieus in de problemen komt als Hunter (Robert De Niro), zijn beste vriend en mentor wordt ontvoerd in opdracht van een Arabische sjeik. Die laatste dwingt Danny een moord te plegen. Doet hij dat niet, dan sterft Hunter een ongetwijfeld pijnlijke en tragische dood.

Normaal kunnen debuutfilms heel verrassend uit de hoek komen, maar deze gaat voluit voor het actie-genre in de stijl van de Luc Besson Transporter-meets-Taken films. Het is net niet trashy genoeg om vergeleken te worden met een Crank film, maar de kwaliteit van een Jason Bourne film heeft het duidelijk niet.

Wat betreft Robert De Niro, wél, in tegenstelling tot een Michael Caine, kiest hij ervoor om scenario’s nauwelijks te lezen en zich vooral laat leiden door de omvang van de gage die hij kan opstrijken. Spijtig genoeg is de man geen garantie meer voor een goede film. Dat kon je ook al niet zeggen van Jason Statham. Is het nu aan de beurt van Clive Owen…? We zullen moeten wachten tot in oktober alvorens deze film in onze zalen draait.


*** Killer Elite trailer ***

7 Comments

 1. geoffrey

  Een aardige cast maar de trailer ziet er inderdaad een beetje goedkoop uit. Hopelijk wordt dit geen tweede ‘righteous kill’. Clive Owen zou beter moeten weten, dus geef ik ze nog wel het voordeel van de twijfel.

  Reply
 2. yves

  goede trailer die zie ik zeker in bios. muziek zit goed wat zitten jullie te bitchen hierover. goed actiefilm die er spijtig genoeg niet meer al te veel zijn

  Reply
 3. joris filmblog

  Mooie casting maar wat een debiele muziek. Zoals Yves zegt, er zijn maar weinig ruige actiefilms de laatste jaren. Statham & DeNiro in één film, iets om naar uit te kijken. Ik hoop dat deze film ons gaat verrassen…

  Reply
 4. blackmoon

  walgelijke muziek, hopelijk gaat het maar om stockmuziek dat ze enkel en alleen hebben gebruikt voor die halfbakken trailer in elkaar te steken. Heb ook zo’n righteous kill gevoel, Geoffrey 🙂

  Reply
 5. Sparrow

  De filmposter heeft wel iets weg van Trainspotting. betwijfel toch dat het even grappig en cool zal worden …

  Reply
 6. govert

  dave je moet niet zo zeuren bij mijn weten heeft micheal caine heel wat films voor het geld gemaakt(quote: … net toen ik een beetje succes begon te krijgen, kwam er een socialistische regering met hoge belastingen. Dus vanaf dat moment deed ik er eentje voor mezelf, en eentje voor de belasting. En het liet me koud welke dat dan was zonder ook maar een scenario te lezen (jaws the revenge bv).en zo zijn er genoeg voorbeelden van “goede” acteurs die voor het geld gaan (marlon brando/cage/hauer/malkovich) of ze stappen over naar tv ( zoals steve buscime en tim roth bv) van mooie karakterrollen kun je nu eenmaal niet leven,aan de andere kant is het inderdaad een raadsel wat de niro beweegt,zijn laatste deugelijke film was the score en zijn eigen the goo dsheperd. misschien is moet ie gewoon met pensioen zoals ik al eerder opperde; hij is gewoon op

  Reply
 7. julie

  weer een typische mannenfilm, overdosis testosteron en heel wat ‘pissing-contests’.
  Have Fun !
  :p

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *