William Shatner lonkt naar cameo in Star Trek 2

Er is op dit ogenblik nog geen regisseur verbonden aan Star Trek 2 (2012). Wat we wel weten is dat de oorspronkelijke cast terug van de partij is: Chris Pine zien we terug als James T. Kirk, Karl Urban als Bones en Zachary Quinto als Spock. Ook de knappe Zoe Saldana en de gekke Simon Pegg keren terug.

De vraag die velen zich nu stellen is of we deze keer een cameo mogen verwachten van William Shatner. Regisseur J.J. Abrams had zijn oog wel laten vallen op Leonard Nimoy, die de rol van Spock speelde in de tv-serie. Op de vraag waarom hij Shatner niet had gecast zei hij het volgende: “We actually had written a scene with him in it that was a flashback kind of thing, but the truth is, it didn’t quite feel right. The bigger thing was that he was very vocal that he didn’t want to do a cameo. We tried desperately to put him in the movie, but he was making it very clear that he wanted the movie to focus on him significantly.”

Shatner is een man op leeftijd maar ook iemand met een vurig temperament vergezeld van een immens ego. Het zal dus niet eenvoudig zijn om hem “maar een cameo’tje aan te bieden”. Anderzijds is hij jaren het gezicht geweest van de serie en het zou voor de fans toch ook wel een mooi gebaar zijn. En Shatner zelf staat te trappelen om mee te doen, zeker in het licht van het succes van de vorige film. In een interview op Guardian zei hij het volgende: “I would be so interested in doing it, especially with that wonderful director JJ Abrams, but I don’t see how it’s possible and maybe we all have gone beyond that.”

Maar zoals ik zei, is het lang nog niet zeker dat J.J. de sequel zal inblikken, dus misschien is er nog hoop voor Shatner. In zijn commentaar is hij zeker niet strijdvaardig, maar blijft hopen op een zekere toenadering.

Scenaristen van dienst zijn opnieuw Alex Kurtzman, Damon Lindelof en Roberto Orci. Hopelijk wordt de film al evengoed als de eerste film. Voor de fans van Zoe Saldana is hier een reeks high quality pics (pic01, pic02, pic03, pic04, pic05).

3 Comments

 1. Baladur

  Shatner past niet in het plaatje van de nieuwe Star Trek films, Leonard Nimoy heeft dan weer meer dramatische rollen gespeeld en is ook een beter acteur. Dan nog liever Patrick Stewart een cameo-rol geven.

  Reply
 2. J

  De enige manier om Shatner erin te laten komen is door een soort toekomst te laten zien van de “jonge Kirk”.
  De Kirk uit de originele tijdlijn ging dood in Generations waar Kirk nog aanzienlijk jonger was als Shatner nu.

  Reply
 3. Qou'Thar

  Misschien kan Shatner een rol krijgen als Denny Crane … advocaat van de duivel en indien nodig, ook van de Klingons want die werden in de eerste film schromelijk te kort gedaan 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *