Sly niet in regisseursstoel voor The Expendables 2 ?

Als we de L.A. Times mogen geloven zou Sylvester Stallone het overwegen om de regie van The Expendables II (2012) over te laten aan een andere regisseur. Wow! Dat zou pas schitterend zijn!

No offense Sly, het is niet dat uw laatste films slecht geregisseerd zijn, maar ze voelen wel wat gedateerd aan.” Een andere, meer getalenteerde regisseur zou de formule zeker kunnen verbeteren, en wie weet, zelfs de moeite nemen om een ‘echt’ verhaal te vertellen dat op z’n minst de moeite is om 90 minuten lang te volgen.


sylvester stallone,the expendables 2,the expendables,jean-claude van damme,steven seagal,bruce willis,the town,clint eastwood,Avi Lerner,Sheldon Lettich
© Dutch Filmworks

The follow-up movie is a priority at producer Millennium Films, where it’s being developed by Stallone, the creative force behind the original. But Stallone, who both starred in and directed the 2010 summer hit, isn’t, at the moment, planning on helming the new movie. Instead, he’s been meeting with directors to tackle the sequel, said a person who was briefed on the project but was not authorized to speak about it publicly.

Persoonlijk vond ik The Expendables (2010) nu niet meteen een geslaagde actieprent, zeker in het licht van de middelen en het talent die aanwezig was. Het van de pot gerukte verhaal was maar een flauw excuus om al die mannen in één prent samen te brengen. Maar het bracht geld in het laatje: wereldwijd 266 miljoen dollar. De sequel lag dus al een tijdje in het vooruitzicht. En acteur die zowel moet regisseren én acteren werpt niet altijd vruchten af zoals bij de Clint Eastwood films. Ik denk dan aan bijvoorbeeld aan The Town (2010), waar Ben Affleck minder uit de verf kwam dan de rest van de cast – ook al had hij de hoofdrol.

Maar los van wie de film nu gaat regisseren, zijn we toch meer geïnteresseerd in wie er uiteindelijk zal meedoen. En als alles volgens plan verloopt zou Jean-Claude Van Damme uiteindelijk wel een rol krijgen (ook al is nog niets officieel op papier gezet). De Muscles From Brussels weigerde eerder een rol in de oorspronkelijke film. Regisseur Sheldon Lettich, een vriend van Van Damme, zou het nieuws bekend hebben gemaakt. Volgens Lettich zal Steven Seagal niet terugkeren in de sequel, hij ligt overhoop met producer Avi Lerner. Bruce Willis liet eerder al verstaan dat hij in de sequel een grotere rol krijgt dan in de oorspronkelijke film.

***Related Posts***

28/12/2010: The Expendables review

23/08/2010: Waarom Jean-Claude Van Damme niet in The Expendables zit

29/04/2009: Gespierde cast voor The Expendables

10/04/2009: Brittany Murphy was gecast in The Expendables

12/03/2009: Charisma Carpenter in The Expendables, JC Van Damme bedankt voor de rol

27/11/2008: Dolph Lundgren in The Expendables

2 Comments

  1. jurgen

    Leuk mocht JCVD echt wel instemmen met de rol, ook al denk ik dat het tussen Sly en JC niet al te best zit, zeker dat kweetnie hoeveel fans kritiek hadden om het ontbreken van Van Damme in de eerste film. Lijkt wel of hij de show ging stelen.

    Reply
  2. Pakman

    LoL! JC zal Sly alle hoeken van de kamer laten zien in twee uppercuts en zes back-rounds :p

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *