Lara Croft moet jonger zijn in Tomb Raider reboot

Ik heb het al vaker gehad over films met heldinnen die allesbehalve een overtuigende beurt maakten in de bioscoop (Elektra, Aeon Flux, Barb Wire, Catwoman, BloodRayne). Eén van de weinige karakters die nog min of meer door de beugel konden waren Alice uit Resident Evil en Seline uit Underworld. Maar ook Lara Croft kon nog net door de beugel (althans de eerste film), en dat was zeker ook wel te danken aan het charisma van Angelina Jolie. Ook al begonnen de opgeblazen lippen en het weinig subtiele accent de rol parten te spelen. Maar het was niet zozeer Jolie die een probleem was, dan wel de foute regie van Simon West en nadien van Jan de Bont die vooral interesse hadden in de actie-scènes en zich verder niet bekommerden voor de plot, de karakter-uitwerking en de kwaliteit van de dialogen. Zowel Lara Croft: Tomb Raider (2001) als Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) warden door de pers met de grond gelijk gemaakt, en de laatste film werd zelf een financiële flop.


lara croft,tomb raider,reboot,angelina jolie,Jill de Jong,Lara Weller,Lucy Clarkson,Nell McAndrew,Karima Adebibe,Alison Carroll,Megan Fox,Graham King,Jan de Bont,simon west

Nochtans was er wel meer met het personage aan te vangen. Eerder werden er geruchten de wereld ingestuurd over een mogelijke terugkeer van Jolie in Lara Croft Tomb Raider 3, maar dat verhaal gaat niet door. Daarentegen wordt er uitgekeken naar een REBOOT! Ze willen voor Tomb Raider (2013) het personage opnieuw uitvinden met een nieuwe actrice, en aan kandidaten ontbreekt het niet. Het personage heeft een groot babe-gehalte en menig actrices zal hier wel graag voor gecast worden. Denk maar aan al die foto’s van modellen in een Lara Croft photoshoot: Lara Weller en Jill de Jong, Lucy Clarkson, Nell McAndrew, Karima Adebibe en Alison Carroll. Eén ding is zeker, Megan Fox zal geen Lara Croft worden. Het is Toronto Sun die het volgende schrijft:

lara_croft.gif
© Universal Pictures Home Entertainment

The two installments were made by Paramount Pictures, and now The Departed producer Graham King has acquired the rights to the franchise from Japanese videogame company Square Enix Ltd, and is planning to release a third movie in 2013.

In a press release, King states he’s looking for a young Lara Croft, sparking speculation film bosses will be working on a prequel and casting a younger star in Jolie’s famous role.

Ik vond het zelf wel grappig dat ze en “jongere actrice” willen, alsof Angelina Jolie een oude, versleten actrice zou zijn. Met de juiste kostuums zou Angelina voor mijn part nog een twintiger kunnen spelen, dus wat bedoelen ze feitelijk met een jonge ster? Willen ze er een teenager van maken? Willen ze de omvang van de boezem verminderen, zoals in de nieuwe game-reboot? Ik denk toch niet dat de leeftijd uiteindelijk een probleem was bij de vorige films, en als de nieuwe makers dat niet inzien, heb ik mijn twijfels dat ze deze reboot in goede banen zullen leiden. Maar we zullen afwachten en wij kunnen ondertussen dromen van mogelijke actrices in korte broekjes en zwaar bewapend, en hopend dat ze het misschien ooit eens overwegen om de comic Danger Girl te adapteren die zo goed als alle ingrediënten van Tomb Raider omvat en nog véél meer.

5 Comments

 1. olivier

  Vond Angelina Jolie eigenlijk nog wel meevallen. DE sequel was minder sterk dan de eerste film maar de actie zat wel goed. Misschien moeten ze er maar eens uitkijken naar een iets meer volwassen verhaal in plaats van een nog jongere actrice.

  Reply
 2. jakob

  niet van aantrekken van het verhaal, gewoon Olivia Wild casten en haar in strakke pakjes steken. de rest interesseert mij niet zo heel veel.

  Reply
 3. berten

  @jokob: olivia wilde is inderdaad perfect maar die heeft wel geen Lara-Croft-waardige boezem vrees ik. In ieder geval de enige film waar een 3D projectie wel eens de moeite zou kunnen zijn.
  Actrice Summer Glau is misschien ook wel een uitstekende keuze.

  Reply
 4. gregg

  Het is in essentie Indiana Jones met een rondborstige babe, zonder verhaal die onze blik zou kunnen afleiden van de mooie rondingen. Reboot? Reboob, ja!
  Toch vind ik het idee van een remake nog zo zot niet, want beide films waren barslecht, al heeft het concept wel potentieel om meer te zijn dan een domme actieprent.
  Als ze jonger willen kunnen ze misschien Chloe Moretz casten. Hoe oud is die? 14? Misschien meteen ook de doelgroep waar de makers op mikken. Zou perfect passen.

  Reply
 5. Arne

  Aangezien Alisson Caroll haar best aan het doen is om acteerervaring op te doen, denk ik dat zij het wel zou zien zitten. Heb haar ontmoet in Cannes vorig jaar. Zeer sympathiek en niet slecht als actrice, met een goeie regisseur achter de camera zou dat best nog wel kunnen lukken. Het Engelse accent zou ze al niet hoeven te faken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *