X-Men: First Class veelbelovend

Matthew Vaughn, regisseur van de uitstekende superheldenfilm Kick-Ass (2010), heeft een vervolg mogen breien aan de wat afgeleefde X-Men franchise, meerbepaald in de vorm van een (zoveelste) prequel. Na het X-Men Origins: Wolverine (2009) fiasco komt studio Fox nu opdraven met X-Men: First Class (2011). Ditmaal wel met een bekwame regisseur aan het roer.

Korte inhoud: In X-Men: First Class zien we het levensverhaal van een jonge Charles Xavier (James McAvoy) en diens relatie met boezemvriend Erik Lehnsherr, (Michael Fassbender) de latere Magneto, in een periode voor de mutantenrevolutie. De oprichting van de mutantenacademie in 1963 en het ronselen van studenten met speciale gaven komt aan bod, naast de conflictvorming met de discriminerende gewone bevolking en de evolutie van een steeds duister wordende Magneto, alsook de confrontatie met een gevaarlijke vijand die op de voorgrond treedt, ene Sebastian Shaw (Kevin Bacon)…


x-men,first class,Matthew Vaughn,Wolverine,kick-ass,James McAvoy,Michael Fassbender,Kevin Bacon,The Last Stand,Brett Ratner,Gavin Hood,Bryan Singerx-men,first class,Matthew Vaughn,Wolverine,kick-ass,James McAvoy,Michael Fassbender,Kevin Bacon,The Last Stand,Brett Ratner,Gavin Hood,Bryan Singerx-men,first class,Matthew Vaughn,Wolverine,kick-ass,James McAvoy,Michael Fassbender,Kevin Bacon,The Last Stand,Brett Ratner,Gavin Hood,Bryan Singer

Wat in de trailer opvalt, is de inconsistentie van het X-Men universum, daar er plots sprake is van het personage Beast. Dit intelligente blauwe monster zag pas veel later het licht volgens de tijdtelling van de comicbook-reeks. Ook zien we een dozijn onbekende mutanten die het mooi weer maken met uitzondering van Cyclops. Dit gaat zorgen voor frustratie, vooral voor de grote horde fans van de franchise die hier ongetwijfeld kritisch op zullen reageren. Het ensemble van bekwame acteurs als James McAvoy en Michael Fassbender maakt echter veel goed.

De trailer ziet er voor velen blijkbaar veelbelovend uit. Wat ik echter zie is een goedkoop ogende, haastig in elkaar geflanste hoop CGI en geen unieke sfeerschepping, waar ik bij een doorgaans creatieve Matthew Vaughn toch op had gehoopt. Ik waan me alvast in de zeer matige X-Men: The Last Stand (2006) bij het zien van de beelden.

Ik hoop van harte dat Matthew Vaughn en zijn team jonge acteurs de franchise terug op de rails kunnen krijgen, want dat is nodig. Respectievelijk Gavin Hood en Brett Ratner hebben er na de oerdegelijke 2 eerste delen (geregisseerd door een capabele Bryan Singer) danig een zootje van gemaakt. Een frisse wind is dus meer dan welkom…

***Related Post***
05/05/2009: X-Men Origins: Wolverine review

*** X-Men: First Class trailer ***

2 Comments

  1. Pak-Man

    mja, ziet er wel veelbelovend uit en lijkt beter te zijn dan Wolverine, maar ik blijf sceptisch tegenover prequel-materiaal.

    Reply
  2. stefaan

    sweet ! Ziet er wat mij betreft beter uit dan de oorspronkelijke X-Men films!! Kan niet wachten om deze op het grote scherm te zien :))

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *